Somație pentru clujenii care nu și-au plătit impozitele

 

Clujenii care nu și-au achitat tranșa a doua din impozitul pe 2016 mai pot face acest lucru până în 30 septembrie, fără a achita și penalități. 

 

Vineri, 30 septembrie, este ultima zi pentru plata taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs (tranşa a doua). Celor care nu îşi vor achita până la această dată obligaţiile fiscale, li se vor aplica majorări în cotă de 1% pe lună la plata acestora.

 

Conform Codului Fiscal, cetăţenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Anul aceasta, având în vedere schimbările aduse de punerea în aplicare a noului Cod Fiscal, primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit până la data de 30 iunie.  

 

Contribuabilii persoane fizice şi juridice pot solicita înregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale (parola de acces este confidenţială). Informaţii privind procedura şi actele necesare se găsesc pe site-ul primariei www.primariaclujnapoca.ro, (https://www.e-primariaclujnapoca.ro/taxe/cereri/cerere-inregistrare.php).

 

Impozitele se pot achita după următorul program:

 

La ghişeele de încasări din P-ţa Unirii nr. 1 şi Moţilor nr. 7:   

 

Luni, marţi, miercuri, vineri - între orele 8,30-16,30

Joi -  între orele 8,30-18,30

 

La primăriile de cartier

 

Luni, marți, miercuri – între orele 8.00 -15.30

Joi – între orele 8.00 -17.00

Vineri – între orele 08.00-14.00

Comentarii Facebook