Sindicatul Aeroportului Cluj va picheta Primăria Cluj-Napoca. ”PNL blochează dezvoltarea Aeroportului”


Sindicaliștii din cadrul Aeroportului Internațional Cluj vor picheta Primăria Cluj-Napoca, în semn de protest față de faptul că liberalii de la Consiliul Județean Cluj blochează dezvoltarea Aeroportului Cluj. 

Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj va picheta instituția Primăriei și Consiliului Local Cluj în zilele de 16 și 17 mai, între orele 12:30 și 13:30, în numele angajaților aeroportului, pe B-dul Eroilor, zona monumentului Memorandiștilor cu scopul de a manifesta față de blocajele dezvoltării aeroportului şi a impactului negativ asupra imaginii municipiului Cluj-Napoca, atât pe plan naţional, cât și internațional. 

De asemenea, vă aducem la cunoștință că Primăria Municipiului Cluj-Napoca a fost informată cu privire la acțiunea Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj”, precizează sindicaliștii.

Surse din cadrul sindicatului susțin că protestul îl vizează pe Emil Boc care girează ”prin tăcere” faptul că CJ Cluj, instituție condusă de PNL, blochează dezvoltarea Aeroportului.

Alin Tișe și consilierii PNL din cadrul CJ Cluj au numit un nou Consiliu de Administrație din care fac parte trei persoane din București, iar președinte a fost numit Valentin Grigoriu, patronul de 67 de anial unui coafor falimentar cu 2 angajați din București. Singura experiență a acestuia în domeniul aviației datează de acum 15 ani, cînd a fost trei luni directorul Aeroportului Băneasa.

Valentin Grigoriu, susţinut de PNL, a fost director general al Aeroportului Băneasa doar cinci luni, între iulie şi noiembrie 2005. Dan Voiculescu a reuşit să-l convingă pe Grigoriu să pună în executare un contract dubios de închiriere încheiat sub guvernarea Năstase. Plin de avantaje pentru Voiculescu, păgubos pentru aeroport. De altfel, presa vremii scria că prima grijă a lui Grigoriu a fost să se zbată ca afacerea lui Voiculescu să ia avânt pe terenurile aeroportului, închiriate sub guvernarea PSD. La acea vreme, Grigoriu a semnat un protocol prin care urma să închirieze 8,9 hectare de teren din Aeroportul Băneasa unei firme aparţinând lui Dan Voiculescu, care intenţiona să construiască acolo un centru comercial, scrie Monitorul de Cluj.


Comentarii Facebook