Șeful ANAF, dezamăgit de subordonați pentru că nu-şi fac treaba şi iau şpagă: „La 2 luni, arestez 2-3”


Corupţia face ravagii în rândurile ANAF! Șeful ANAF se plânge pe angajați pentru că nu-și fac treaba și iau mită. O altă problemă majoră o reprezintă faptul că agenţii economici nu au educaţie financiară şi vin să-şi plătească impozitele cu plasa cu  bani, mai spune Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a declarat într-o conferinţă de presă că angajaţii mai puţin oneşti, care iau mită, aruncă o lumină nefavorabilă întregii instituţii pe care o conduce şi trebuie eliminaţi pe rând, dar nu reuşeşte. 

La 2 luni, arestez 2-3, pentru că iau şpagă în continuare”, spune şeful Fiscului.

Gabriel Biriş, expert în fiscalitate şi fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor:

Dacă procurorii arestează câte 2-3 din 20.000 înseamnă că, totuşi, procentual vorbind, ANAF-ul este o instituţie foarte cinstită. Problemele sunt altele, nu la cei care iau mită, ci la cei care sunt organizaţi cum trebuie. Domnul Heiuş ar trebui să ştie foarte bine care sunt marile circuite de corupţie şi poate să facă, are o echipă de zeci de inspectori de verificări fiscale. Ar putea să facă verificări fiscale la unii din şefii din ANAF, pentru că mulţi nu pot să-şi justifice averile”, potrivit Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook