Ieftiniri masive ale carburanților: Motorina a ajuns la cel mai mic preţ din ultimele 17 luni


Preţurile carburanţilor au coborât la unele staţii sub 6,5 lei pe litru, după ce două companii au decis să reducă preţurile pentru a doua zi consecutiv. Ieftinirile de astăzi au ajuns şi la 14 bani pe litru la motorină şi la nouă bani pe litru la benzină. 

Prețurile carburanților au coborât sub 6,5 lei pe litru în trei stații ale unor companii cunoscute. Un preţ mai scăzut l-a avut motorina în ianuarie 2022, atunci când la unele staţii peco se vindea cu 6,24 lei litrul. Ieftinirea de azi a venit în urma deciziei a două companii de a reduce semnificativ, pentru a doua zi consecutiv, prețurile.

Ieftinirile de vineri au ajuns și la 0,14 lei pe litru la motorină, în cazul companiei controlate de gigantul rus și la 0,09 lei pe litru la benzină, în cazul liderului pieței. 

Aceste scăderi au fost mai mari decât cele efectuate în ziua precedentă. Prețul motorinei a coborât sub cel al benzinei pentru prima dată în ultimii ani, după ce în luna octombrie a anului trecut dieselul era mai scump cu 1,5 lei pe litru. 

Și alte două companii mari, controlate de guvernul ungar, respectiv austrieci, au redus cu aproximativ 0,10 lei prețul carburanților, însă această reducere corespunde celei efectuate joi, ceea ce înseamnă că în următoarele ore aceste companii vor efectua ieftiniri suplimentare, scrie Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook