Sectorul 1 din București, singura zonă din țară mai scumpă decât Cluj-Napoca


Prețul chiriilor au crescut foarte mult în ultima vreme, iar datele conferite de platformele aferente arată că un singur sector din Capitală are chiriile mai ridicate față de Cluj. Cluj-Napoca fiind cel mai scump oraș din România la capitolul chirii.

„Sectorul 1 din București este singura zonă din țară mai scumpă decât Cluj-Napoca în ceea ce privește închirierea de apartamente. Această evoluție reflectă nu doar o creștere a cererii pentru proprietăți premium într-o locație centrală, ci și o tendință evidentă în dinamica prețurilor și preferințelor clienților. Accesul rapid la facilități urbane și creșterea atractivității comerciale au contribuit la această creștere a cererii, influențând în mod direct și dinamica prețurilor”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare, conform știripesurse.ro.

Orașul București, fiind capitală, prețul chiriilor se va afla mereu în creștere. De asemenea, oamenii vin des din provincie pentru a se muta în București fie pentru muncă, fie pentru facultate, astfel București fiind un oraș care aduce destul de multe oportunități, determinând oamenii să tranziteze.

În comparație cu luna noiembrie 2022, în noiembrie a.c. prețurile medii pentru chirii au crescut cel mai mult, cu aproximativ 19% la categoria apartamentelor cu trei camere, unde prețul mediu a ajuns la 727 de euro. Prețul mediu al apartamentelor cu două camere a fost de 551 de euro în luna noiembrie, cu 17% mai mare față de aceeași lună a anului trecut. Totodată, prețul mediu pentru închirierea garsonierelor din Capitală a crescut cu 10% comparativ cu luna noiembrie 2022, ajungând la o valoare medie de 333 euro.

În sectorul 1 din București, care este și cel mai scump sector plătesc cu 76% mai mult decât cei din sectorul 4 al Bucureștiului, care este cel mai ieftin sector, fiind date înregistrate în luna noiembrie. Conform datelor, apartamentele din sectorul 1 și 5 au înregistrat cea mai mare creștere de preț comparativ cu anul trecut (+22%), urmate de apartamentele din sectorul 6 (+21%) și de cele din sectorul 2 (+20%). Cele mai mici creșteri de preț per sectoare s-au înregistrat în sectorul 3 (+14%) și în sectorul 4 (+9%).

În noiembrie a.c., chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 292 de euro (în sectorul 5) și 420 de euro (sectorul 1). Prețurile medii de închiriere pentru apartamentele cu două camere s-au aflat între 449 de euro (sectorul 4) și 669 de euro (sectorul 1). Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii de închiriere cuprinse între 500 de euro (sectorul 4) și 1002 euro (sectorul 1).

CLUJ-NAPOCA, cel mai scump oraș din țară

În luna noiembrie, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu trei camere au crescut cu 3% față de cele din luna anterioară, în timp ce prețurile pentru închirierea apartamentelor cu două camere au crescut cu 1%.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 10% în cazul garsonierelor, cu 16% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 17% pentru apartamentele cu trei camere.

Astfel, în luna noiembrie. prețul mediu de închiriere al garsonierelor a ajuns la 360 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere se închiriază, în medie, cu 580 de euro, iar apartamentele cu trei camere se închiriază cu un preț mediu de 750 de euro, arată datele storia.ro.

Comentarii Facebook