Secretele unei experiențe mai bune cu bicicleta electrică


Fie că îi spuneți e-bike sau bicicletă electrică, nu există un sentiment mai plăcut decât cel de a merge cu părul în vânt, știind că reduceți de unul singur impactul asupra mediului înconjurător prin faptul că vă plimbați cu propriul vehiculul cu emisii zero în loc să conduceți un autovehicul care consumă multă benzină. 

Dar, la fel ca orice altceva în viață, va trebui să învățați pe propria piele cum se conduce o bicicletă electrică, ceea ce vă va permite, în cele din urmă, să vă bucurați de această experiență pentru ceea ce este cu adevărat. 

Din nefericire, multe mituri și concepții greșite înconjoară bicicletele electrice, naveta cu ele și vehiculele electrice în general. Așadar, pentru a vă ajuta să separați realitatea de ficțiune, ne-am gândit că ar fi o idee excelentă să explorăm câteva sfaturi și trucuri pentru biciclete electrice. Acestea vă vor ajuta cu siguranță să îmbunătățiți autonomia, frânarea și manevrabilitatea bicicletei electrice, precum și experiența dvs. generală de utilizare. 

Încărcarea și reîncărcarea bateriei unei biciclete electrice

Bateria este, fără îndoială, cea mai esențială componentă care separă o bicicletă electrică de o bicicletă tradițională.  Este, de asemenea, una dintre cele mai scumpe piese de înlocuit atunci când ceva nu merge bine. 

Prin urmare, merită să știți cum să încărcați, reîncărcați și întrețineți corect bateria pentru o performanță optimă. 

Cât timp ar trebui să vă încărcați bicicleta electrică?

Majoritatea bateriilor pentru biciclete electrice pot fi încărcate fie în timp ce sunt montate direct pe bicicletă, fie pot fi uneori îndepărtate și schimbate pentru a fi încărcate. 

Încărcătorul de baterii va avea probabil un indicator luminos care va pulsa sau va clipi în roșu în timpul încărcării și apoi va trece la verde continuu odată ce este complet încărcat. 

Atunci când vă primiți prima dată bicicleta electrică, asigurați-vă că o încărcați complet conform indicațiilor producătorului. O încărcare completă va dura, de obicei, undeva între 8 și 12 ore în total, asigurându-vă că vă veți încărca complet bateria pentru prima călătorie.

Ar trebui să lăsați bicicleta electrică la încărcat peste noapte? 

Cei mai mulți oameni vă vor spune că bateriile litiu-ion nu au „memorie", ceea ce înseamnă că pot fi conectate și încărcate în orice moment fără a provoca deteriorarea bateriei. Deși acest lucru poate fi în mare parte adevărat, cel mai bine este să fiți prudent și să evitați să faceți ceva care ar putea să vă distrugă bateria. 

Așadar, ținând cont de acest lucru, faceți tot posibilul pentru a evita să vă lăsați bateria să moară complet. Nu numai că nu vreți să rămâneți blocați, dar lăsând bateria să moară complet, este posibil chiar să reduceți autonomia bicicletei electrice. 

În același timp, ar trebui să încercați să evitați să vă lăsați bicicleta electrică conectată prea mult timp sau să o conectați prea des, ceea ce ar putea duce la supraîncălzirea bateriei în timp ce nu o urmăriți. 

Dacă nu sunteți sigur de cât timp ar trebui să dureze încărcarea bateriei dvs., consultați pur și simplu instrucțiunile producătorului. Producătorul e-bike-ului dvs. va fi cea mai bună sursă de informații privind îngrijirea și întreținerea corectă a bateriei.

Cum afectează temperatura bateria unei biciclete electrice?

În cele din urmă, veți dori, de asemenea, să evitați să expuneți bateria bicicletei dvs. la temperaturi extreme. Atât temperaturile extrem de calde, cât și cele extrem de reci vă pot afecta bateria în moduri diferite. 

Căldura extremă și temperaturile ridicate pot face ca bateria să se încălzească mai mult decât ar trebui, ceea ce poate provoca arsuri sau deteriorarea bicicletei electrice. Pe de altă parte, vremea rece și temperaturile sub zero grade pot avea un impact asupra performanței bateriei dvs., ceea ce duce la capacități de viteză mai mici și la o autonomie semnificativ redusă. Ar fi bine să vă întrețineți bicicleta electrică pe timp de iarnă.

Verificați presiunea din anvelope înainte de a merge cu bicicleta electrică

Dacă v-ați aflat vreodată în ipostaza de a avea o pană de cauciuc, știți deja cât de dezamăgitor și frustrant poate fi să ajungeți blocat pe marginea drumului fără nicio modalitate de a obține o cameră nouă pentru anvelopa dumneavoastră. 

De aceea, vă recomandăm cu tărie să vă verificați des presiunea din anvelope și mai ales înainte de orice deplasare mai lungă. Nu numai că este un lucru sigur de făcut, dar verificarea faptului că presiunea din anvelope poate ajuta, de asemenea, la maximizarea autonomiei bicicletei dvs. De asemenea, va împiedica uzura prematură a anvelopelor, lucru pe care orice biciclist electric îl poate aprecia.

Ce presiune de aer ar trebui să aveți în anvelope? 

Dacă mergeți cu o bicicletă cu baterii într-un mediu urban, veți dori de obicei să vă umflați anvelopele undeva între 80 și 130 psi. Dar pentru bicicletele electrice construite special pentru mersul pe munte, anvelopele sunt de obicei proiectate pentru niveluri mai mici de psi. 

Rețineți că toate anvelopele și toți bicicliștii au specificații și preferințe diferite pentru presiunea din anvelope. Așa că există întotdeauna un pic de spațiu de manevră. 

Comentarii Facebook