Se vinde la licitație o parte din ”Casa cu Magnolii”, vedeta Clujului în perioada primăverii grație superbului copac din curte - FOTO


Casa cu magnolii” este un punct de atracție turistică în perioada primăverii. Frumusețea casei, monument istoric, este dublată de frumusețea magnoliei care crește în curte. Casa de este vânzare de mult, dar acum o parte din ea este scoasă la vânzare prin licitație. 

În 25 mai se va vinde la licitație publică un apartament de 70 de mp, compus dintr-o cameră, un birou, un hol, o cămară și un subsol și coat de ⅜ din terenul casei de pe strada I.C. Brătianu, nr. 34. Imobilul este monument istoric și a fost evaluat la 704.300 de lei. Cei interesați trebuie să dea un avans de 10% și apoi să participe la această licitație.

Magnolia de pe strada I.C. Brătianu a înflorit la finalul lunii aprilie, iar clujenii au imortalizat momentul, la fel cum fac în fiecare an. ”Casa cu magnolii” are un anunț prin care se caută cumpărător de multă vreme. 

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute case ale municipiului Cluj-Napoca, cel puțin în rândul clujenilor vechi. Casa era de vânzare anul trecut și încă nu s-a găsit un cumpărător. 

Casa este situată pe strada I.C. Brătianu, la nr.34, și este binecunoscută mai ales în mediul online, printre internauții care vânează locuri pline de povești. Anual, când magnolia din curtea casei înflorește, apar zeci de fotografii în mediul online surprinse de clujenii iubitori de natură. 

După ani în care casa a fost nelocuită, proprietarii au considerat că ar fi timpul ca cineva să se bucure de frumusețea imobilului. Au renovat căsuța și au scos-o la vânzare în speranța că se va găsi rapid cineva care să-și dorească să locuiască într-un loc aproape istoric pentru bătrânul Cluj. 

Prețul casei este de 550.000 de euro. Are 310 mp din care 120 mp utili (4000 de euro). Are pod, subsol de 60 mp. E monument istoric, dar avem aprobarea de la Comisia Monumentelor Istorice că se mai poate ridica un nivel. Există și o mică curte interioară. Suntem doi proprietari”, a spus proprietarul casei.

La licitația din mai 2023 se vinde numai o parte din casa cu magnolii. Evaluatorii au stabilit prețul de 2500 de euro /mp, în timp ce proprietarul cere 4.000 de euro.

Comentarii Facebook