Se scumpește gazul de la 1 iulie


Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, vineri, modificările tarifelor pentru gazele livrate populației, cât și clienților noncasnici. Prețul va crește în două tranșe, la 1 iulie și la 1 octombrie.

Preţul gazelor pentru populaţie va creşte la 1 iulie cu 8% şi la 1 octombrie cu 2%, iar tarifele pentru gazele livrate clienţilor noncasnici vor fi majorate cu 3%, atât la 1 iulie cât şi în etapa a doua, la 1 octombrie, potrivit ANRE.

Creşterea de 3% programată pentru 1 iulie este puţin mai mică faţă de cea de 5% inclusă în calendarul de eliminare treptată a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, datorită evoluţiilor favorabile ale preţului de import şi a necesarului de import pentru acoperirea consumului”, se arată în comunicatul emis de ANRE.

Majorarea totală pe acest an va fi de 10% pentru populație și de 11% pentru clienții noncasnici, astfel, în cea de-a doua etapă de majorare, la 1 octombrie, gazul de va scumpi cu 2% pentrupopulație și cu 3% pentru consumatorii noncasnici.

"Pentru 1 octombrie 2013 şi 1 ianuarie 2014, ANRE va avea în vedere respectarea creşterilor din Calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate", se precizează în comunicat.

Comentarii Facebook