Se face autostrada spre Secuime și nu spre Occident. Licitația pentru Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureș începe VIDEO

 

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a anunțat la Turda, sâmbătă, 10 mai, că licitația la autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureș, începe în 26 mai.

Pe 15 mai, pleacă documentația la ANRMAP și pe 26 mai, cel mai târziu, avem în SEAP publicată documentația pentru licitație de lucrări. Deci dăm drumul la licitația și de lucrări pe Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș. Asta înseamnă că din 26 mai firmele vor avea timp 43 de zile pentru a depune ofertele pentru Câmpia Turzii - Târgu Mureș.

Pe această autostradă media kilometrului pe studiul de fezabilitate este de 8,5 milioane de euro kilometrul și, în urma licitației, probabil că se va situa tot în jurul valorii de 6,5 - 7 milioane de euro kilometrul. Relieful între Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș este  de aceeași natură ca și la Sebeș - Turda, deci și costurile trebuie să fie similare”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Șova.  

Mai sunt 1,3 miliarde de euro pentru finanțare de autostrăzi de pe exercițiul financiar 2007 - 2013. Banii merg spre cele două investiții, autostrada Sebeș - Turda și Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș”, a precizat liderul PSD Cluj, Remus Lăpușan.  

Autostrada SEBEȘ - TURDA - S-a semnat CONTRACTUL și lucrările încep în 20 mai. Cât costă un kilometru? - VIDEO

Comentarii Facebook