Se cumpără 18 autobuze electrice articulate pentru ruta Cluj-Napoca - Florești


Alte 18 autobuze electrice articulate pentru legătura între Cluj-Napoca și Florești, cu finanțare din PNRR. Valoarea contractului: peste 16 milioane euro, iar licitația a fost adjudecată.

Vorbim despre 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane, care vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă. 

Autobuze noi electrice pentru ruta Florești-Cluj Napoca vor avea o capacitate mai mare decât cele existente deja.

A fost adjudecată licitația pentru 18 autobuze electrice articulate cu finanțare din PNRR. Valoarea contractului: peste 16 milioane euro. 

Vom avea 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino, cu o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Licitația adjudecată către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridică la 83.131.020 RON și cuprinde, pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca - Florești și rutele din municipiu, în funcție de gradul de necesități. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota CTP Cluj-Napoca (imaginile de mai jos sunt doar pentru a ilustra modelul autobuzelor).

Pe lângă aceste 18 autobuze deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul ridicându-se la 40 de autobuze. 

Caracteristici tehnice:

- capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune 

- spațiu pentru fotolii rulante

- rampă de acces 

- lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m

- fiecare 3 autobuze livrate vor fi însoțite de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP 

Foto sunt exemplificare, dar cele care ajung la Cluj vor fi tot mov, asemeni celorlalte mijloace noi de transport în comun din flota CTP Cluj-Napoca


Comentarii Facebook