Miercuri 24 Aprilie

Sărăciți de pandemie, hotelierii din Cluj-Napoca cer scutirea impozitului pe clădiri: Nu avem de unde plăti


Roxana Ghiran, reprezentantul Asociației Hotelierilor din Cluj, solicită Consiliului Local Cluj-Napoca scutirea impozitelor pe imobilele în care funcționează hotelurile, la dezbaterea privind impozitele și taxele pe 2022. 

Am dorit să intervin și să vă fac atenți asupra faptului că un impozit pe clădire pe un restaurant și o terasă este de o anumită sumă, iar pentru un hotel de o altă sumă. Vorbim de sute de mii de lei, bani pe care, în 2020 sau 2021, unii nu au reușit să îi strângă și nu vom reuși nici în 2022,  dacă funcționăm în continuare după restricțiile pandemiei.

Noi am înțeles toate măsurile, dar dacă nu lucrezi, dacă o jumătate de an hotelul este închis, nu ai de unde să plătești. Ne străduim să ținem personalul. Vă rog să constatați că peste un an sau doi nu vom mai avea forță de muncă în HoReCa.

Ne străduim unii dintre noi să plătim ratele la bănci. Din fericire legiuitorul a dat o măsură și băncile au înțeles. În aceeași măsură, vă rugăm și pe dvs să înțelegeți și să veniți în sprijinul acestei industrii”, a declarat Roana Ghiran, președintele Asociației Hotelierilor Clujeni. 

După o vară cu clienți GRĂMADĂ, milionarul Ștefan Gadola cere reduceri de taxe și scutiri de impozite

Comentarii Facebook