După o vară cu clienți GRĂMADĂ, milionarul Ștefan Gadola cere reduceri de taxe și scutiri de impozite


Milionarul Ștefan Gadola, patronul unui cunoscut local din Parcul Central, vine, după o vară în care a avut clienți cu duiumul și prețurile au fost tot mai mari, și cere reduceri de taxe și scutiri de impozite Consiliului Local Cluj-Napoca. 

Raimonda Boian, unul dintre purtătorii de cuvânt ai HoReCa Cluj, a vorbit la dezbaterea publică privind taxele locale pe anul 2022, organizată de Primăria Cluj-Napoca, alături de Ștefan Gadola, și a cerut diminuarea taxei speciale de promovare a turismului.

Timișoara a scăzut taxa de turism de la 2 lei, în 2020, la zero, Bucureștiul de la 2 la 0,5 lei pe turism, Brașovul a scăzut la 1 leu pe turism. În Iași a rămas la fel, 0,7 lei pe turist. La Cluj-Napoca nu s-a mișcorat. De aceea, tot ce ne-am dorit noi este ca în 2022 municipiul Cluj-Napoca și Consiliul Local să întindă o mână de ajutor hotelurilor și să scadă pentru un an de la unu la 0,5. Ar fi o compensare pentru doi ani de pandemie, astfel încât aceste afaceri să își revină”, a spus Raimonda Boian, reprezentant al HoReCa Cluj.  

De asemenea, cei de la HoReCa au cerut diminuarea impozitelor pe clădirile în care funcționează restaurantele, barurile, cafenelele și hotelurile. ”A fost o hotărâre de guvern care a venit în sprijinul HoReCa, spunând că se poate scădea impozitul. La Cluj-Napoca nu au scăzut, iar acum am zis că nu vrem scutire totală, reducere la zero, care ar fi ajutor de stat, ci să se meargă la cota minimă, atât pentru persoanele fizice, care dau în chirie spații, cât și pentru persoanele juridice”, a mai spus Raimonda Boian. 

Aceasta a spus că se poate apela la Codul Fiscal și să se invoce că este vorba de ”o calamitate naturală”, ”cum ar putea fi interpretată în spiritul legii pandemia COVID”.

Ștefan Gadola a spus și el că angajații au plecat din cauza pandemiei. ”Vreau să considerați că HoReCa a fost domeniul cel mai afectat în pandemie. Clujul a suferit din această cauză. Am avut mulți angajați care au plecat. Au avut un loc de muncă și un venit bun, dar au plecat. Vrem să avem facilități pentru a avea angajați, care să aducă și ei un venit la consiliul local. Nu cerem scutire totală, dar cerem ajutor. Foarte multe organizații, restaurante și hoteluri sunt în situație dificilă”, a spus Ștefan Gadola. 

Comentarii Facebook