Samsung Galaxy S4 - Ce știe să facă noul gadget - VIDEO

 

Lansarea noului Samsung Galaxy S4 a fost așteptată cu entuziasm, dar pe unii i-a dezamăgit, produsul nefiind mult schimbat față de Samsung S3.

 

Noul Samsung Galaxy S4 este un smartphone cu dimensiuni de 136,6 x 69,8 x 7,9 milimetri si 130 grame. In comparatie cu Galaxy S III, predecesorul modelului lansat astazi avea 136,6 x 70,6 x 8,6 milimetri si 133 grame. Avand in vedere diferenta infima de dimensiune si greutate, marirea diagonalei panoului de la 4,8 inci la 5 inci in noul model este cu siguranta ceva remarcabil. In plus, acelasi panou Super AMOLED acum a facut saltul de la 1280 x 720 pixeli si 306 ppi la 1920 x 1080 pixeli si 441 ppi.

 

In incercarea de a suporta o gama cat mai mare de frecvente LTE la nivel global, noul Galaxy S4 va veni in mai multe configuratii hardware. Din acest motiv pe site-ul producatorului la procesor este trecut un quad core tactat la 1,9 GHz si un SoC cu 8 core-uri tactat la 1,6 GHz. Per ansamblu, chipsetul preponderent in piata pare sa fie unul proprietar, intitulat Exynos 5 Octa 5410 si ajutat de un PowerVR SGX 544MP.

 

Camera de pe spate va fi de 13 megapixeli si camera frontala se va rezuma la doar 2 megapixeli. In conditiile in care ambele camere vor fi capabile de filmari Full HD si vor fi dotate cu senzori BSI pentru o performanta sporita in conditii de lumina scazuta, putine lucruri ar fi de reprosat la acest capitol.

 

Pe partea de conectica va veni cu un modul WiFi a/b/g/n/ac si cu Bluetooth 4.0. Va integra un senzor GPS compatibil in egala masura cu GLONASS. Va suporta de asemenea atat MHL 2.0 cat si NFC. O aditie interesanta este includerea unui modul infrarosu prin intermediul caruia va puteti folosi telefonul ca pe o telecomanda universala.

 

Samsung Galaxy S4 – Functii avansate

 

Fara sa ne asteptam, Samsung, ca de fiecare data, da clasa multor telefoane din piata prin intermediul unor functii software avansate. Astfel de functii avansate pot dezavantaja vanzarile unui telefon daca nu sunt implementate foarte bine sau pot consuma prea multa energie daca nu au fost optimizate cum se cuvine. In conditiile in care bateria din Galaxy S4 este de 2600 mAh si bateria unui S3 este de 2100 mAh este de inteles ca autonomia nu va fi probabil mult mai buna in comparatie cu modelul de acum un an. Decat sa fac o lista cu noile functii software incluse in Galaxy S4, am preferat o detaliez pe fiecare dintre ele prin intermediul catorva cuvinte.

 

Dual Camera te captureaza cu camera frontala si te insereaza intr-o poza sau intr-un film in ce zona a cadrului iti doresti. Sound and shot iti permite sa imortalizezi o poza cu cateva secunde de sunet.Drama Shot iti face automat mai multe expuneri si-ti genereaza un colaj din cele mai impresionante imagini. Eraser scoate oamenii in miscare din poze.

 

Air View, o functie care la Note 2 functiona cu S Pen, la Galaxy S4 functioneaza permitandu-ti sa tii un deget aproape de ecran pentru a face preview la imagini. S Translator este un translator proprietar cu suport pentru 9 limbi si functie de text to speech. Desi un translator bun este imposibil sa nu functioneze online, S Translator suporta offline 3000 de afirmatii simple impartite pe diverse domenii si scenarii.

 

Adapt Display ajusteaza in timp real calitatea imaginii afisate, prin modificarea culorilor, a saturatiei si a contrastului in functie de activitatile pe care le intreprindeti pe telefon. Story Album creaza automat, din doar cateva atingeri, albume cu coperte, diverse aranjamente si imagini. Pentru un element sport de poveste in fiecare album puteti insera si linii de text. Cu ajutorul lui Samsung Homesync conectat la TV, un gadget lansat in urma cu cateva saptamani, poti face imagini si filme in deplasare si cineva sa le vada acasa.

 

S Voice Drive te ajuta-ti folosesti telefonul printr-o interfata optimizata atunci cand te afli in masina. Vine cu navigatie, iti ofera informatii legate de vreme, te ajuta sa apelezi pe cineva sau sa-ti auzi mesajele, toate fara a-ti lua atentia de la drum.  Ecranul de la noul S4 merge si cu manusi – S Glove. Samsung Hub te ajuta sa faci achizitii dintr-un magazin virtual centralizat. Samsung Knox te ajuta sa-ti creezi doua tipuri de utilizator pe un telefon, unul pentru munca si unul viata personala si sa ai un zid virtual intre cele doua care sa-ti asigure securitatea datelor in oricare scenariu. Group Play te ajuta sa redai aceeasi melodie prin pana la 8 dispozitive, in acelasi timp si, in cazul unei configuratii audio 5.1, iti permite sa asociezi un telefon fiecarui canal. Samsung Smart Scroll/Pause iti pune pe pauza un clip video in momentul in care nu te uiti la el si incepe din nou sa-l redea cand ai revenit.

 

Husa S View Cover vine cu un mic ecran prin care poti vedea informatii sau poti raspunde la apeluri fara sa deschizi coperta. Aplicatia de Windows, Samsung Smart Switch, te ajuta sa faci tranzitia de la orice telefon la un Galaxy S4 printr-o operatiunea banala de genul Backup/Restore.

 

Citeste mai departe pe playtech.ro

Comentarii Facebook