Vineri 9 Decembrie

Salarii 2021. Avertisment pentru români: „Veniturile medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea”


Salarii 2021. Gabi Firea, avertisment pentru români. Fostul edil al Capitalei avertizează că salariile medicilor, profesorilor, pompierilor vor scădea, în timp ce veniturile demnitarilor vor fi mărite.

Salarii 2021.Gabriela Firea anunță că veniturile pentru mai multe clase sociale se vor micșora

Senatorul PSD Gabriela Firea a făcut un avertisment îngrijorător pentru români. Aceasta a anunțat că Guvernul ar vrea să angajeze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării. Asta va duce, potrivit Gabrielei Firea, la scăderea salariilor unor anumite clase sociale și creșterea veniturilor demnitarilor.

Mai puțini bani pentru medici, asistenți, profesori, educatori, pompieri etc. Guvernul vrea să contracteze o companie externă, care să fie plătită din fonduri europene (PNRR), pentru a face o nouă lege a salarizării din România!

Salarii 2021. Ce salarii ar urma să fie micșorate

Până una-alta, Memorandumul în privința salarizării, discutat ieri în Guvern, stabilește principii care duc la mărirea veniturilor demnitarilor și scăderea celor ale personalului sanitar, cadrelor didactice, pompierilor, polițiștilor, militarilor, funcționarilor“, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul Primar al Capitalei a explicat de ce se va întâmpla asta.

Concret, salariile demnitarilor, care sunt calculate prin coeficient din salariul minim, vor crește automat odată cu raportarea la noul salariu minim de 2.300 de lei!

Salarii 2021. Salariile scad pentru că se introduce plafonul maxim de sporuri

Veniturile cadrelor medicale, dar și ale angajaților din sistemul de ordine publică și siguranță națională vor scădea, fiindcă li se introduce plafon maxim de sporuri de 20% (acum nu au nici măcar de 30%, ca restul, fiind exceptați)“, a mai explicat liderul PSD, Gabriela Firea.

Senatorul PSD a adus mai multe explicații potrivit cărora salariile anumitor clase sociale vor scădea, în timp ce cele ale demnitarilor vor crește.

Salarii 2021. Sporurile vor fi calculate la salariul minim

Salariile funcționarilor din administrația centrală vor scădea fiindcă sporul nu va mai fi procent din salariul funcționarului, ci procent din salariul minim (nici măcar din cel mediu, pe care se fundamentează BASS)!

Salariile din administrația locală vor scădea, fiindcă se introduc grile fixe și nu se mai lasă la latitudinea Consiliului Local, care, în funcție de cât de sărac sau bogat e, putea stabili salariile, având doar limita minimă salariul minim și limita maximă salariul viceprimarului (așa cum au cerut asociațiile municipiilor, orașelor, comunelor)! Așadar, mai mulți bani pentru demnitarii din Guvernul PNL, mai puțini bani pentru personalul sanitar, cadrele didactice, pompieri, polițiști, militari, funcționari“, conchide senatoarea PSD, Gabriela Firea.

Salarii 2021. 30 de miliarde va primi România de la UE prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat beneficiile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru care UE a alocat 30 de miliarde de euro, în urma discuțiilor avute cu liderii coaliției de guvernământ, cu primul ministru și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Astfel, președintele României a precizat că Planul Naţional de Redresare (PNRR) reprezintă şansă majoră pentru dezvoltarea și modernizarea activității în sănătate, economie, educație, dar și în administrație.


Comentarii Facebook