S-au SCUMPIT și nunțile la Cluj. Cât costă meniul invitaților: „Cine își permite să se căsătorească în ziua de azi?”


Organizarea unei nunți a ajuns să fie, în anul 2024, o adevărată provocare, mai ales dacă nu ai un buget foarte mare. Majoritatea produselor s-au scumpit, lucru care se reflectă și în prețurile meniurilor din restaurante. Banii lăsați în plic pentru miri nu valorează prea mult când meniul pentru un om poate ajunge și la 750 de lei la Cluj-Napoca.

Darul de nuntă este mai scump decât un concediu. Dacă mergeți la o nuntă în Cluj, fiți pregătiți cu 1.000 de lei de persoană.

„Dintre cei care aveți nunta anul acesta sau anul viitor, mi-ați putea zice la ce preț ați ieșit cu meniul per invitat? Ar urma să am și eu nunta la anul (încă sunt la faza de market research) și aș vrea să-mi fac o idee. Menționez că nu vreau nimic extravagant, ci destul de simplu”, a transmis o clujeancă pe o platformă de socializare.

Mai mulți clujeni au confirmat, prețul pentru un meniu începe de la 100 de euro și poate ajunge și la 150:

„N-am făcut nunta, dar merg la destule. Meniul e 100€ (plus-minus)”;

„Dacă meniul e 100-150. Când mai pui haine, trupa, fotograf, sală, lumini, flori ajungi la 30k lejer. Cine își permite să se mărite în ziua de azi?”;

„100-150€ , depinde de locație și preferințe”;

„În jur de 700 de lei. Recent am făcut nuntă și atât a ieșit”.

Scumpirile din ultima vreme, dar și inflația generează costuri tot mai mari. Nunțile sunt tot mai costisitoare. Organizarea unui astfel de eveniment costă acum cu 20 la sută mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, cei trei ani de pandemie i-a determinat pe mulți furnizori să iasă de pe piață. Cei rămași vor continua să își ridice prețurile pentru servicii, fie că vorbim de mâncare, băutură, muzică sau decor.

Comentarii Facebook