S-a vândut și Carbochimul! L-a cumpărat unul dintre cei mai bogați români


Platforma Carbochim a fost vândută, iar fabrica va fi mutată. 

Adunarea Generală a Acționarilor companiei clujene Carbochim, deținută în proporție de 75,8% de Carbo Europe, companie controlată de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-urilor Iulius și a Iulius Town din Timișoara, a avizat vânzarea a terenului de peste 120.000 mp și a mai multor clădiri, din Piața 1 Mai din Cluj-Napoca, conform economedia.ro.

Fabrica se va muta într-o hală pe care se va plăti maximum 3,5 milioane de euro.

Prețul vânzării imobilelor nu va putea fi mai mic de 345 euro/ mp fără TVA (preț ce include și costul demolării construcțiilor existente pe aceste terenuri) preț ce va fi calculat prin rapoarte strict la suprafață terenului care face obiectul vânzării, chiar și în cazul în care terenul este degradat, are servituți urbanistice, este traversat de utilități, se impune constituirea unor dezmembraminte ale drepului de proprietate ori este afectat de alte sarcini (de orice natură)”, se arată în decizia AGA Carbochim.

Iulian Dascălu spunea în 2020 că „Iulius s-a dedicat în totalitate dezvoltării de proiecte regionale de referință, cu un puternic impact în comunitățile în care suntem prezenți. Ocupăm o poziție dominantă pe piața imobiliară din România și ne-am dorit să ne extindem aria de expertiză către producție, cu aceeași implicare și pasiune. Astfel, considerăm că achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Carbochim Cluj-Napoca reprezintă o decizie strategică în activitatea noastră și, totodată, o provocare. Carbochim are o experiență notabilă în domeniu, de peste 70 de ani, și credem în capacitatea sa de dezvoltare. Suntem convinși că îmbinând know-how-ul Carbochim cu viziunea și experiența în property management ale Iulius vom realiza obiectivul nostru comun, acela de a consolida strategia de creştere și de a aduce plus-valoare portofoliului”.

Este posibil ca acolo să apară o replică a Iulius Town din Timișoara.

Comentarii Facebook