Luni 26 Septembrie

De ce se scumpesc apartamentele din Cluj-Napoca. Acum sunt cele mai mari din România


La Cluj-Napoca, prețul apartamentelor a atins un maxim istoric. Cele mai scumpe locuințe sunt în zona centrală. Cine vrea să își ia o locuință în zonă plătește astăzi cu mai bine de 200 de euro mai mult pe metru pătrat față de aceeași perioadă a anului 2020.

Dezvoltatorii cred că aceste scumpiri pe seama creșterilor de preț la materialele de construcție, generate de o criză în acest domeniu.

De ce se scumpesc apartamentele din Cluj-Napoca

Apartamentele s-au scumpit din cauza majorării prețurilor la materialele de construcție. 

Pe tot parcursul anului 2021 am asistat la o creștere semnificativă pe segmentul nou, iar creșterea de pe segmentul nou a atras după sine toată piața. Apartamentele vechi s-au scumpit și ele, dar nu în același ritm ca apartamentele noi, pentru că cererea se îndreaptă spre segmentul nou”, a precizat Daniel Crainic, analist imobiliar.

Există o tendință de cumpărare în continuare, pentru că există o teamă pentru devalorizarea banilor pe care lumea îi are și atunci fiecare încearcă să cumpere cât mai ieftin, cât mai repede”, spune Vlad Vela, consultant al unui dezvoltator imobiliar, conform Digi 24.   

Dezvoltatorii cred că prețurile vor continua să crească. Estimările arată că la finalul anului 2022 apartamentele vor fi cu 25 la sută mai scumpe.

Deja au fost anunțate foarte multe scumpiri din nou pentru materialele de construcții, există și o criză pe piața forței de muncă care impactează destul de tare termenul de livrare și costul efectiv al unei construcții noi și atunci considerăm că sunt pertinente estimările noastre de 25 la sută, cel puțin”, spune Ramona Ganea, dezvoltator imobiliar.

Comentarii Facebook