Sambata 28 Martie

S-a SEMNAT ordinul continuare a Autostrăzii Transilvania spre VEST. Pe ce tronson se va lucra

 

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat contractul de proiectare şi execuţie a sectorul 3A Gilău - Mihăiești, al Autostrăzii Transilvania. 

 

Contractul a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), Asocierii IMPRESA COSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA - S.C. VIAPONTE ROM S.R.L. (reprezentată, în calitate de Lider al Asocierii de IMPRESA CONSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA), și are o valoare totală de 446.127.400,01

lei fără TVA.

 

Finanțarea proiectului este asigurată din Bugetul de Stat.

 

Întregul sector de Autostradă 3A2, având lungimea de 16,8 km, se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Cluj. Traseul autostrăzii porneşte din zona Nodului Nădăşelu, de la km 8+700 şi asigura conexiunea la km 25+500 cu sectorul 3B Mihăieşti - Suplacu de Barcau.

 

La km 17+800 este prevazuta executia a cate o parcare de scurta durata pe fiecare parte a autostrazii. 

 

 

Durata contractului este de 18 de luni, din care 6 luni perioada de proiectare şi 12 luni durata de execuţie a lucrărilor.

 

Autostrada Braşov - Tg. Mureş - Cluj - Oradea face parte din strategia CNADNR S.A. de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi îmbunătăţire a circulaţiei pe drumurile publice. Este un proiect la început de drum şi sperăm şi mizăm pe seriozitatea antreprenorului, nivelul de aşteptare este foarte mare, solicităm să dea dovadă de responsabilitate pentru respectarea clauzelor contractuale, a termenelor stabiliteîn vederea finalizării proiectului”, a declarat Cătălin Homor, Directorul General al CNADNR. 

 

Interesant este că firma IMPRESA COSTRUZIONI GIUSEPPE MALTAURO SpA ar fi trebuit să lucreze și la Autostrada Seșeb - Turda, dar de 2 ani nu s-a făcut nimic.

 

Pe un sector din autostrada Turda - Sebeș cresc MACII! Cum s-a ajuns aici - FOTO

Comentarii Facebook