Marti 10 Decembrie

Rovinieta se va putea plăti prin SMS. Află AICI cum


Şoferii vor putea plăti rovinieta prin SMS începând de miercuri, prin reţeaua Orange, la numărul 7500, cu un tarif de 5 eurocenţi/mesaj.

Ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor unui ordin al Ministerului Transporturilor, a devenit posibilă achitarea rovinietei prin acest serviciu începînd de miercuri, 5 decembrie. Serviciul poate fi folosit doar de către utilizatorii români şi numai pentru perioada minimă de utilizare, potrivit unui comunicat al Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), informează Mediafax.

La achitarea tarifului, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei corespunzătoare tipului vehiculului şi va primi un SMS prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul taxei şi cel total al tranzacţiei. După confirmarea de către client a emiterii rovinietei, cu un sms cu textul "DA", va primi un sms de confirmare a emiterii rovinietei şi va fi taxat cu suma corespunzătoare.

"Menţionăm faptul că în condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenþi/SMS trimis). Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS, va fi pus la dispoziţia clienţilor Orange, în cel mai scurt timp, numărul de telefon 1788 (număr cu tarif normal în reţeaua Orange), ce va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00", se precizează în comunicatul Companiei de Drumuri.

Pentru un autoturism, costul rovinietei este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de şapte zile, iar în cazul vehiculelor de trasnport marfă cu masă totală maximă admisă mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe, costul rovinietei  pentru o zi va fi de 9,43 de euro.

Pentru clienţii cu abonamente Orange, TVA-ul se va adăuga la factura emisă, iar pentru cei cu cartele PrePay, TVA-ul este aplicat la achiziţionarea creditului.Comentarii Facebook