Sambata 28 Noiembrie

Românii întorși acasă, chemați să muncească la construcția de autostrăzi


Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi îi cheamă pe românii înroși în țară să muncească la construcția autostrăzilor. E nevoie de 500.000 de angajați.

Întoarcerea românilor acasă este o șansă unică, crede Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA).

Membrii ARCA propun patronatelor din domeniul construcțiilor și autorităților responsabile din acest sector, spre dezbatere, un plan pentru angajarea românilor care lucrează, în mod normal, în afara granițelor și care au revenit în țară de la începutul anului.

Acum este nevoie în sectorul construcțiilor de 500.000 de muncitori. Pentru a-i încadra cât mai rapid, Asociația Română a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA) propune:

Crearea unei platforme on-line de către autorități, cu ajutorul căreia, românii care au revenit în țară, în contextul pandemiei de COVID-19, să se poată înscrie în domeniul în care pot activa.

Realizarea unei burse on-line a locurilor de muncă în domeniul construcțiilor, printr-un efort comun al patronatelor din acest sector, alături de autoritățile responsabile.

Realizarea unui parteneriat solid stat – companii private din domeniul construcțiilor pentru instruirea forței de muncă și atestarea celor care au nevoie de o calificare generatoare de venituri mai mari, corespunzătoare nivelului de pregătire.

Crearea, cu sprijinul autorităților din domeniile Educației și Muncii și Protecției Sociale, a unui mecanism simplu și rapid prin care să fie echivalate atestatele sau diplomele de calificare obținute de români în străinătate.

.

Comentarii Facebook