Romanii au preferat litoralul de 1 mai, unde au cheltuit 6,6 milioane de lei

 

Romanii au cheltuit in statiunile din tara 19,3 milioane de lei, iar in strainatate circa 1,3 milioane de euro, potrivit estimarilor facute de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Peste 86.000 de romani au petrecut minivacanta de 1 mai in statiuni din tara. Cei mai multi, 35.000, au ales litoralul, care a fost urmat in topul intocmit de Federatia patronatelor, de pensiunile din mediul rural si de statiunile montane, unde au fost 18.500, respectiv 18.000 de turisti.

Cei mai multi bani au cheltuit turistii pe litoral, circa 6,6 milioane de lei. Tariful mediu pentru un sejur de doua nopti a fost aici de 190 de lei.

"In turismul intern, petrecerea zilelor libere de 1 Mai a marcat deschiderea oficiala a sezonului turistic de vara, iar litoralul a depasit asteptarile. Anul acesta la mare au fost pregatite pentru turisti peste 20.000 de locuri de cazare, dar cererea a depasit cu mult oferta initiala. In ultima clipa au fost deschise multe hoteluri, cifra totala a turistilor veniti pe litoral, depasind 35.000", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

In strainatate au fost, potrivit estimarilor, 11 de romani. Cei mai multi, 9.000, au fost in Bulgaria, unde un sejur de doua nopti a costat in medie 80 de euro. Alti 800 de romani au fost in Grecia, iar 300 in Turcia.

"Fata de anul trecut, se constata ca numeroase destinatii nu au fost ofertate datorita numarului mic de zile libere. De aceea, cea mai solicitata destinatie a fost Bulgaria, dar cererea nu a fost atat de mare pe cat s-a incercat sa se lase impresia", mai spun reprezentantii patronatelor din turism.

Comentarii Facebook