România va avea două noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria. Vezi unde vor fi deschise


Un acord privind instituirea a două noi puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, a fost semnat vineri, de către Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Cele două puncte vor fi deschise la Beba Veche, respectiv pe un viitor pod care va fi reconstruit peste râul Mureş, la Cenad, în judeţul Timiş, anunță Observator.ro.

În România proiectul se va realiza prin intermediul CNAIR.

,,E de interes strategic pentru Ungaria să poată colabora cât mai strâns cu România. Ne leagă atât direct, cât şi figurativ milioane de conexiuni. Şi, cu cât reuşim să avem mai multe puncte de legătură şi fizice, colaborarea va fi mai de succes. Am ajuns la acest acord strategic cu România să creştem numărul de puncte de trecere frontieră la graniţa cu România. În consecinţă, următorii ani vor fi despre mari construcţii de drumuri la graniţa dintre cele două ţări.”, a declarat ministrul Afacerilor Externe din Ungaria.

”Al doilea demers, şi al doilea memorandum semnat este important, se discută de el, cei care aveţi experienţă ştiţi că discutăm de podul peste Mureş de la Cenad. Memorandumul cred că e un punct important în realizarea acestei investiții. Nu are doar o importantă simbolică acest pod, ci reprezintă o nevoie reală pentru a promova mai bine cooperarea dintre cele două ţări”, a adăugat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Comentarii Facebook