România e între primele 50 de țări cele mai competitive din lume! Imaginea României este, însă, la pământ

 

România a urcat 8 locuri în topul celor mai competitive ţări din lume, clasându-se, în premieră, în top 50, conform topului anual realizat de Institute for Management Development (IMD) din Laussane, Elveţia.

 

Pe primul loc în top sunt Statele Unite ale Americii, care a ocupat aceeași poziție și în 2013, iar pe următoarele locuri sunt Elvetia, Singapore și Hong Kong.

 

Romania a urcat 8 locuri în top și a reușit să devanseze alte tari cu progresii asemanatoare, precum Estonia, Letonia sau Spania, care au urcat 6 locuri fata de anul trecut.

 

Romania are mult de suferit în ceea ce privește imagine in randul liderilor de companii straini, intre cele 50 de tari. Țara noastră a primit nota 2,83 pe o scara de la 0 la 10 (0 insemnand ca tara nu incurajeaza deloc dezvoltarea afacerilor, iar 10 ca o incurajeaza foarte mult).

 

La realizarea topului s-au luat în calcul 338 de criterii, din care doua treimi provin din date statistice (starea economiei, comert international, ocuparea fortei de munca, politica fiscala, birocratie, calitatea mainii de lucru, acces la capitaluri, infrastructuri, sisteme de sanatate, cheltuieli pentru cercetare-dezvoltare etc.) si o treime din rezultatele unui sondaj realizat in randul a 4.300 de conducatori de intreprinderi din intreaga lume, scrie realitatea.net.

Comentarii Facebook