REVOLTA proprietarului unui mic magazin din centrul Clujului, sufocat de birocrație! Ce îi cere lui Emil Boc?

 

Proprietarul unui mic magazin din centrul Clujului se revoltă împotriva birocrației de la nivel local, care amenință să îi închidă afacerea.

 

Clujeanul se plânge că și-a deschis unitatea de 40 de zile, amplasându-și o reclamă luminoasă la intrare. El a fost amendat de Poliția Locală, dar pentru a obține o autorizație pentru această reclamă trebuie să aștepte 90 de zile. ”Sunt de acord cu legislatia in vigoare si nu am nimic impotriva faptului ca se aplica, dar ar trebui sa ne sustineti, nu sa ne infundati mai tare, avand in vedere faptul ca termenul minim pentru procedura de autorizare a unei reclame luminoase este de 90 de ZILE!”, a spus proprietarul magazinului.

 

Stimate Domnule primar Emil Boc,

 

Doresc sa incep prin a va spune ca sunt unul dintre cetatenii care v-au votat si v-au oferit din nou incredere.

 

Cum se poate ca, dvs. un puternic opozant al guvernului Ponta, un guvern care ne-a introdus taxe peste taxe si care sunteti un mare critic al acestuia, sa faceti mai rau ca si el, la nivel local? 

 

Sunt administratorul unui magazin si va scriu aceasta sesizare in urma unui control care l-am avut la unitatea mea nou deschisa, mai exact de aproximativ o luna si jumatate, un control din partea subordonatii dvs., de la Politia Locala!

 

Acestia mi-au dat o amenda de 4.000 lei pentru faptul ca am avut o reclama luminoasa, foarte mica de altfel, fara a detine autorizatie. Doresc sa va reamintesc din nou faptul ca unitatea mea este deschisa de doar 40 de ZILE! Sunt de acord cu legislatia in vigoare si nu am nimic impotriva faptului ca se aplica, dar ar trebui sa ne sustineti, nu sa ne infundati mai tare, avand in vedere faptul ca termenul minim pentru procedura de autorizare a unei reclame luminoase este de 90 de ZILE! 

 

Nu suntem dusmanii dvs. domnule primar, dar ar trebui sa ne lasati un ragaz la deschiderea unui punct de lucru de tot atat cat este si termenul de aprobare! Mi-au dispus acesti subordonati ai dvs. sa dau jos aceasta reclama. Domnule primar, nu sunt impotriva aplicarii legislatiei, dar trebuie sa ne lasati și nouă un termen în care să de autorizăm. Platesc in zona centrala o chirie lunara de 5.000 Lei, iar aceasta reclama imi este vitala pentru a atrage atentia unor potentiali clienti si ai face sa intre in localul meu. Am inteles, am dat jos aceea reclama, dar explicati-mi si mie va rog frumos cum imi mai scot aceea chirie, timp de 3 LUNI pana mi se aproba proiectul de reclama, pe care o platesc in baza unui contract sau cum imi mai pot castiga existenta avand in vedere ca din ziua de joi de cand s-a intamplat acest lucru, incasarile mi s-au injumatatit?

 

Doresc sa va atrag atentia si asupra faptului ca urmatorul spatiu este detinut de un student, care functioneaza pe o firma de SRL-debutant, un proiect sustinut din banii Uniunii Europene si care vine in sprijinul tinerilor intreprinzatori, iar si dansul a patit un lucru similar. Ce sprijin este acesta, domnule primar?

 

Repet, este legal ce faceti, dar nu este moral, nu este corect, iar probabil nu sunt singurului nemultumit, dat fiind aveti un numar de 23.389 de sesizari, cel mai mare din toata tara! 

 

Sprijiniti-ne, nu ne afundati mai tare, pentru că si asa suntem stransi de gat de acest guvern ipocrit, pe care nu il pot numi altfel. 

 

Atat eu care v-am votat, cat si restul cetatenilor, cu siguranta am facut acest lucru pentru ca am vazut un om responsabil, cu decizii responsabile, dar dvs. prin fapte ne faceti sa credem ca ne-am inselat.

 

Domnule primar sper ca ati inteles mesajul meu si probabil si a altor administratori de firme care probabil nu mai au nervi si rabdare sa se lupte cu birocratia din aceasta tara, si voi avea parte de un raspuns personal din partea dvs., nu a biroului mass-media, si de remedierea de urgenta a acestei probleme deosebit de grave, care dupa parerea mea contravine normelor UE, sau si daca nu, contravine normelor morale, pe care nu cred ca dvs. le puteti accepta cu asa usurinta.

 

Cu stima,

Un cetatean nemultumit”, a scris Adi Muntean, pe site -ul domnuleprimar.ro.

Comentarii Facebook