Retailerul Auchan, învins în instanță la Cluj, de o angajată. A fost obligat să plătească daune morale!


O angajată a retailerului Auchan, sancționată cu diminuarea salariului, a învins compania la Tribunalul Cluj. Decizia de sancționare a angajatei a fost anulată, iar femeia a primit daune morale în valoare de 2000 de euro.

Tribunalul Cluj a dispus, în data de 12 aprilie 2023, anularea deciziei Auchan de a sancționa salarial o angajată. În urma acestei decizii a instanței, femeia trebuie să primească de la Auchan România „diferenţa dintre salariul primit anterior sancţionării şi indemnizaţia primită în concediu medical”, precum și contravaloarea bonurilor pe care reclamanta le primea înainte de a primi sancțiunea. De asemenea, retailerul trebuie să-i plătească angajatei 2.000 de euro cu titlu de daune morale, iar cheltuielile de judecată vor fi susținute de acesta. Cheltuielile de judecată sunt de 3.000 de lei și reprezintă onorariul avocatului.

decizia.jpeg

Solutia pe scurt: „Admite în parte acţiunea formulată şi modificată de reclamanta N.E în contradictoriu cu pârâta AUCHAN ROMANIA SA. Dispune anularea Deciziei nr. 2010 din 16.12.2021 emisă de pârâtă şi obligarea acesteia la operarea menţiunilor aferente anulării în Revisal. Dispune anularea Actului adiţional nr. 16/01.01.2022 la contractul individual de muncă.

Obligă pârâta să plătească reclamantei, cu titlu de daune materiale, diferenţa dintre salariul primit anterior sancţionării şi indemnizaţia primită în concediu medical; contravaloarea bonurilor pe care reclamanta le primea anterior sancţionării, începând cu data sancţionării şi până la data desfacerii contractului individual de muncă; contravaloarea bonului de oraş în cuantum de 500 lei pe lună.

Obligă pârâta să plătească reclamantei echivalentul în lei a sumei de 2000 de euro cu titlu de daune morale. Respinge cererea privind anularea minutei ședinței serviciului clienţi din data de 15.12.2021.

Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 3000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depun la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei azi, 12.04.2023.”

Comentarii Facebook