Miercuri 24 Aprilie

Restaurantele McDonalds și KFC, acuzate de concurență că sunt deschise la Cluj cu ”viză specială”! Prefectul: Acuzațiile nu se susțin - VIDEO


Proprietarul unui restaurant din Piața 1 Mai a reclamat la poliția locală faptul că la McDonalds, în Piața Mihai Viteazu, oamenii pot intra să ia mâncare la pachet, lucru valabil și la KFC, în Piața Unirii, dar lui i se interzice același lucru. 

Și eu vreau să pot vinde mâncare la pachet în interior ca și ei, cu respectarea tuturor normelor legale. 

Eu ca și deținător de locație în Piața 1 Mai am sunat luni dimineața la DSP Cluj și mi s-a spus că pot vinde numai la geam. Am întrebat de ce ei pot vinde în interior și proprietarii români de restaurante nu pot. Vreau să funcționez și eu și să vând mâncare sigilată. Așa că eu pot numai la geam, ceea ce nu e același lucru, iar ei au drepturi suplimentare”, a spus Vasile Cicione, patronul restaurantului Safir.

Anterior, duminică, 17 mai, acesta a sunat și la Poliția Locală Cluj-Napoca, pentru a semnala că la McDonalds, în Piața Mihai Viteazu este deschis. Se vede pe imagini cum tinerii intră în local, cel mai probabil pentru a cumpăra produse.

Untitled.jpg

vlcsnap-2020-05-18-12h17m03s322.png

Am sunat la ora 17.00 și am cerut să fiu si eu prezent la control. Am mers acolo (VIDEO), am stat afară până când au făcut verificarea, iar la ieșire agenții de la Poliția Locală mi-au spus că ei au aprobare de la MAI pentru a funcționa. Bănuiesc că la fel au și cei de la KFC, pentru că și în Piața Unirii se poate intra în incintă pentru a lua mâncare la pachet. De ce capitalul străin este protejat, iar firmele românești sunt umilite?”, a mai întrebat Cicione. Acesta a spus că cei de la McDonalds au prezentat viza specială primită de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a putea primi în interior clienți.

Acesta a relatat și cum a fost umilit înainte de starea de urgență, cu trei zile. 

Eu, înainte de starea de urgență, am avut un eveniment care se încadra până la 100 de persoane și mi-au venit la unitate 17 echipaje. I-am rugat să oprească girofarele pentru că e o chestiune de umilință. Aveam 94 de persoane în interior și nu au avut ce să facă pentru că respectam regulile”, a spus Vasile Cicione, patronul restaurantului Safir.

---------------------

UPDATE

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a precizat că a fost trimisă din nou Poliția Locală și că servirea se face doar la geam. De asemenea, ieri clienții puteau intra în restaurant, deși se vede că la ușă este un paznic care le permite acest lucru.

Prefectul Clujului susține că nu s-a emis nicio viză specială pentru niciun local.  ”Comanda se face la geam și se ridică din interior, când e finalizată”, spun cei de la Poliția Locală.

WhatsApp Image 2020-05-18 at 12.18.05 (3).jpeg

WhatsApp Image 2020-05-18 at 12.18.05 (2).jpeg

WhatsApp Image 2020-05-18 at 12.18.05 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-05-18 at 12.18.05.jpeg

---------------------

UPDATE 1

Societatea Premier Restaurants, care administrează restaurantele McDonalds, a solicitat în scris Direcției Generale de Management a Urgențelor Medicale explșcații pentru a putea funcționa după instituirea stării de alertă.

În răspunul pe care îl puteți vedea mai jos (cel pe care angajații McDonalds îl arată autoritpților) se arată că pot funcționa locațiile de tip ”drive-in”, ”room-service” sau livrare la client. Practic, în Piața Mihai Viteazu, McDonalds a realizat un ”drive-in”, se comandă la geam și se ia produsul de la tejghea. 

Proprietarul restaurantului Safir, care a reclamat situația, spune că va realiza și el un ”drive-in” de criză și așteaptă să vadă dacă va fui amendat.

WhatsApp Image 2020-05-18 at 12.23.25.jpeg


Comentarii Facebook