Duminica 24 Ianuarie

Reducerile de Black Friday vor fi monitorizate de Consiliul Concurenței în acest anConsiliul Concurenței anunță că în acest an, instituția a luat decizia de a monitoriza reducerile de Black Friday, care va avea loc în 17 noiembrie.

Presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu, a explicat ca se va urmari daca ofertele sunt reale, iar imediat dupa Black Friday, Consiliul va face public un raport cu privire la comertul electronic.

Partea buna este ca, intr-adevar, comertul electronic e in expasiune la noi. Nu vrem sa omoram Black Friday, nu vrem sa omoram comertul electronic. Vrem sa ne asiguram ca functioneaza bine, sa vedem cum poate fi imbunatatit", a anuntat Chiritoiu la Digi 24, potrivit yoda.ro.

Acesta a explicat ca ceea ce va urmari Consiliul Concurentei se refera la respectarea legislatiei si la reducerea aplicata unui pret initial real al produselor.

"La ce ne uitam? Sa vedem daca reducerile sunt reale, daca se respecta legislatia care spune ca atunci spui ca ai facut o reducere trebuie ca reducerea sa se faca fata de la un pret care a fost real si a functionat o perioada indelungata de timp", a precizat seful Consiliului Concurentei.

Totodată, Chiritoiu a mentionat ca nu este vorba despre un avertisment, dar considera ca "este bine sa stie lumea ca sunt autoritati ale statului care monitorizeaza situatia".

.

Comentarii Facebook