Impozite mai mari pentru mii de angajați! Guvernul vrea să-și umple și mai mult buzunarele, vor fi „penalizați” cei cu venituri mai mari


O mulțime de români ar urma să plătească impozite semnificativ mai mari. Potrivit unor surse, Guvernul ar pregăti introducerea impozitului progresiv. Acel tip de impozit care se calculează în funcție de venit.

Astfel, ar urma introducerea unor praguri în funcție de care să se calculeze exact cât plătește fiecare salariat în parte. Așadar, impozitul ar crește odată cu venitul.

Concret, salariații care câștigă mai mult de 10.000 de lei net, adică în jur de 17.000 de lei brut, atât cât ar trebui să însemne primul prag, ar plăti un impozit mai mare cu 5 sau 6% decât restul angajaților. Dacă în acest moment, pentru un astfel de salariu, se plătește 10% impozit, adică în jur de 1.100 de lei, după introducerea impozitului progresiv ar urma să se plătească 15-16%, adică aproximativ 1800 de lei, cu aproape 700 de lei mai mult, scrie Antena 3 CNN.

În acest moment, impozitul este de 10%, indiferent de salariu. Deocamdată nu se știe când va fi introdus impozitul progresiv. Cert este însă că șeful ANAF a avut o întâlnire în regim de videoconferință cu reprezentanții Băncii Mondiale unde a fost discutat și acest subiect.

Rămâne de văzut și care vor fi reacțiile din partea angajatorilor și cum ar urma să fie împărțită plata acestui impozit, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook