Reclama mincinoasa la Vodafone Cluj: Telefon cadou pentru clientii fideli doar pe hartie


Celebra companie de telefonie mobila Vodafone a lansat recent o promotie prin care isi anunta clientii ca daca vor mai ramane cu numarul de telefon inca sase luni in retea vor primi cadou un telefon mobil.

Mesajul a fost primit si de clientii Vodafone care au cartele si de catre cei care au abonamente. De la numarul de telefon 0722.364.764, administrat de Vodafone, filiala din Piata Unirii din centrul Clujului, a fost expediat la mii de abonati Vodafone, in data de 15 august 2011, un SMS cu urmatorul continut: "Iti rasplatim fidelitatea. Ramai inca 6 luni cu numarul la Vodafone si primesti un telefon. Profita de ocazie. Vino la Vodafone Piata Unirii 31".

Dupa proverbul afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul, o simpla vizita la filiala din Piata Unirii a companiei Vodafone iti va demonstra ca totul este doar o reclama mincinoasa si ca celebrul telefon nu il vei primi decat daca esti de acord sa semnezi un contract pentru o perioada de minim sase luni in conditii dezavantajoase, fata de oferta pentru cartele preplatite.

Reporterii Stiri de Cluj au sunat la numarul de la care a fost trimis SMS, care apartine Vodafone Cluj, si au aflat ca pentru a primi un telefon gratis, de tipul Samsung E1170 sau Samsung C3010, persoana in cauza trebuie sa semneze o intelegere "contractuala" pe sase luni. Sunt disponibile trei oferte: abonament de 5 euro cu 250 de minute in retea si 25 de minute nationale, de 7 euro/luna, cu 500 de minute in retea si 100 de minute nationale, si de 20 de euro/luna, cu 1500 in retea si 250 de minute nationale.

Prin comparatie, oferta pentru cartelele Vodafone este mult mai rentabila: la 5 euro/luna clinetul primeste 3000 de minute in retea si 75 de minute nationale.

Unul dintre clujeni care au primit acest SMS le-a declarat raporterilor nostri ca si-a activat optiunea de a nu primi niciun SMS promotional din partea Vodafone. "Am cerut sa nu ma deranjeze pentru ca eu sunt multumit de cartela mea si totusi au inceput sa ma streseze cu SMS -uri. Probabil ca aceste cartele nu le mai renteaza si vor sa le faca abonamente. Am fost la sediul Vodafone pentru a vedea ce se intampla si pentru a lua telefonul, dar mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil decat daca semnez un contract si renunt la cartela", ne-a scris Marian Oprea.

Directorul OPC Cluj, Mircea Radu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca furnizorul de servicii de telefonie mobila poate fi santionat pentru reclama mincinoasa, dar pentru toate acestea trebuie o reclamatie scrisa. "Daca doar atat scrie in acel sms, este clar ca nu este adevarat, mai ales pentru cei care au cartele in reteaua Vodafone si care este normal ca nu vor primi acel telefon mobil decat daca vor accepta sa treaca in sistem de abonament", a spus directorul OPC Cluj, Mircea Radu.

Cristian Albu, manager Consumer Bussines Unit Vodafone Cluj-Napoca, a declarat ca va face verificari in legatura cu acel SMS si ca va oferi un raspuns ulterior.

Comentarii Facebook