Protecția Consumatorilor Cluj a aplicat amenzi de 39.000 de lei supermarketurilor care vând lapte și produse lactate

 

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor Cluj au aplicat amenzi în valoare de 39.000 de lei supermarketurilor și magazinelor care vând lapte și produse lactate. 

 

Controlul a fost efectuat în perioada 13 mai - 22 mai, iar în urma verificărilor au fost retrase din consum 2.322 kg produse, în valoare de 35.255 lei. Au fost aplicate 21 sanctiuni contraventionale din care 17 amenzi in valoare de 39000 lei.

 

Între neregulile constatate se numără: ambalaje neetanse ce prezentau scurgeri de continut sau ambalaje degradate (pentru branza proaspata de vaci); modificari ale aspectului, culorii, consistentei, gustului, mirosului (pentru diferite sortimente de iaurt). 

 

De asemenea, au mai fost găsite nereguli privind: ”neinscriptionarea in lista ingredientelor a procentului din ingredientul care face parte din denumire si da specificitate produsului (pentru produsul perle de branza cu smantana, cascaval, cascaval afumat, telemea de oaie); existenta pe ambalajele produselor lactate a afirmatiei “Nu contine conservanti” (pentru produsele sana, iaurt, telemea, smantana), in conditiile in care pentru aceste produse este interzisa utilizarea conservantilor, potrivit prevederilor legale in vigoare; lipsa etichetarii nutritionale; nerespectarea conditiilor de transport, depozitare si comercializare a produselor lactate (nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor)”, precizează reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj.

 

Aceștia nu au precizat ce firme au fost amendate.

Comentarii Facebook