Duminica 28 Aprilie

Protecția Consumatorilor a închis Casa Engels Cluj: Insecte în blocul alimentar / Practici comerciale înșelătoare - FOTO


Localul Casa Engels Cluj a fost închis temporar de Protecția Consumatorilor Cluj, în urma unei razii făcută pe fondul reclamațiilor primite.

Redăm mai jos integral comunicatul inspectorilor:

Pe data de 19.07.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, ca urmare a unei reclamații, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic  SC Antilag  Junior SRL.

Verificările s-au derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi - și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În urma acțiunii, comisarii CRPC RNV Cluj/CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

comercializarea unor produse pentru care nu se putea stabili încadrarea în data limită de consum

expunerea la comercializare a unor produse fără elemente de identificare-caracterizare 

folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, pentru depozitarea produselor, cu praf în exces, rugină și chedere murdare și a altora, insalubre, care nu mai pot fi remediate

depozitarea direct pe paviment a produselor alimentare( lăzi de paine, fructe și legume) lângă tomberonul de gunoi

condiții improprii de lucru în spațiul aferent blocului alimentar (cu pereții înnegriți de fum, filtrele hotelor îmbâcsite de grăsime, 

folosirea coșurilor aferente resturilor menajere, din blocul alimentar fără capac de protecție

existența insectelor în blocul alimentar

deși în lista meniu se menționează că se folosește frișcă și ciocolată, în realitate se utilizează un preparat pe bază de grăsimi vegetale, și se utilizează topping cu aromă de ciocolată, în loc de ciocolată.

Drept urmare, comisarii CRPC RNV  Cluj /CJPC Cluj au aplicat  2 amenzi contravenționale în cuantum de 20.000 lei și un avertisment.

Totodată, au fost dispuse măsurile  complementare de 

oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme 

oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor

încetarea practicilor comerciale înșelătoare aferente denumirii produselor și preparatelor.

Comisarii CRPC RNV Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate  în timpul controlului. Avand in vedere faptul ca operatorul economic a solicitat ridicarea sanctiunii opririi temporare a prestarii serviciilor, în data de 20.07.2023 echipa de control deplasata la punctul de lucru a constatat faptul că nu au fost remediate deficiențele și, prin urmare, măsura de oprire temporară a prestării serviciilor nu se ridică”.

Comentarii Facebook