Proiect de finanțare pentru IMM-uri aprobat de Guvern. Vor fi create 30.000 de noi locuri de muncă VIDEO



Un proiect ce vizează finanțarea a peste 1.500 de întreprinderi mii și mijlocii a fost aprobat de Guvern, astfel încât va fi posibilă crearea a aproximativ 30.000 de noi locuri de muncă.

Proiectul, în valoare de 600 milioane de euro, vizează ajutorul a peste 1.500 de firme care pot aduce câte 20 de noi locuri de muncă fiecare.

A fost aprobata o schema pentru imm-uri de 600 milioane de euro, pentru toți cei care creează 20 de noi locuri de muncă. Este prevăzut să beneficieze de acest ajutor aproximativ 1.500 de firme, respectiv 30.000 locuri de muncă”, a declarat ministrul delegat pentru Dialogul Social, Aurelia Cristea.

Există niște criterii pe baza cărora se pot accesa fondurile. Este un dosar pe care trebuie să îl depună și există asigurată transparența pentru a fi cât mai facil pentru cei care vor să aplice pentru acest program”, a explicat ministrul.

Firmele trebuie sa consulte site-ul Ministerului Economiei, la secțiunea IMM-uri, pentru a-și depune acest dosar.

Cred că este un lucru îmbucurător, pentru că doar prin crearea de noi locuri de muncă, prin înființarea unor noi firme, putem să asigurăm alte venituri la bugetul de stat, să asigurăm și o creștere a nivelului de trai și de asemenea să se regăsească și servicii publice de calitate”, a punctat ministrul Cristea.

 

Este mai mult decat important faptul ca s-a aprobat suma de 600 milioane de euro pentru susținerea IMM-urilor. Cred ca cele 1500 de firme și cele 30.000 de locuri de munca vor avea un impact foarte mare pentru romani. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri făcute de Guvern”, a declarat și președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

Comentarii Facebook