Programul "Prima Casa" este blocat! Bancile nu mai primesc dosare


Programul "Prima Casa" este blocat, deoarece Guvernul nu a emis inca hotararea prin care aloca fonduri suplimentare pentru garantarea creditelor.

Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM), Aurel Saramet, a declarat ca programul va continua si in 2011.

"Programul 'Prima Casa' nu s-a incheiat si nu s-a blocat, a intrat doar intr-o scurta pauza, dar va fi continuat si anul acesta. Pentru asta este insa nevoie de o hotarare de Guvern prin care sa se aloce FNGCIMM o anumita suma pentru garantiile acordate de Fond in cadrul programului. Aceasta hotarare de Guvern va fi aprobata probabil chiar in aceasta luna", a declarat Aurel Saramet, citat de Pro TV.
 
Dosarele depuse la Fond pana pe 31 decembrie 2010 sunt procesate, dar nu sunt acceptate altele.

Pana in decembrie 2010, 30.000 de romani si-au cumparat casa prin acest program, iar statul a asigurat o garantie de 1,250 miliarde de euro.
 
Din cei 30.000, numai cinci clienti au ajuns in situatia de a nu-si mai plati ratele, bancile fiind despagubite de Fond cu 250.000 de euro, iar statul a devenit proprietarul locuintelor.
 
Programul "Prima Casa" garanteaza creditele pentru cumpararea unei locuinte in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Comentarii Facebook