Duminica 7 August

Produsele agricole din județul Cluj ar putea avea piață de desfacere în Coreea de Sud

 

Conducerea AgroTransilvania Cluster a fost într-o vizită în Coreea de Sud în perioada 22 – 25 septembrie.

 

”Ambele parti au stabilit ca relatiile viitoare de colaborare sa fie intermediate din Romania de AgroTransilvania Cluster, care are capacitatea si viziunea de a integra toate aspectele necesare (logistica, cercetare, inovare, afaceri)”, a declarat Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.

 

Reprezentanții Clusterului au început să caute piețe pentru produsele românești, începând cu brânzeturi și uleiuri vegetale. ”Am avut discutii cu diverse firme interesate, urmand ca aceste colaborari sa continue. Exista un interes comun de dezvoltare a relațiilor de colaboare din partea ambelor parți, în special în ceea ce privește dezvoltarea de produse inovative”, a mai precizat Felix Arion.

 

Întâlnirea a fost intermediată de Open Bridge Consortium – Asociatia culturala si de afaceri Romano-Coreean.

 

Din delegația clujeană a făcut parte și vice-presedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, oficiali din domeniul agricol romanesc si autoritatile judetene Cluj.

 

Delegația a vizitat mai multe institute de cercetare: Gyeongbuk Technopark, Institutul de Promovare a Industria Medicinii Traditionale; Institutul de cercetare pentru resurse biologice si procesare al cartofului dulce; vizitarea Provinciei Gyeongsangbuk si a institutiilor legate de industrializarea tehnologica; vizita la institutii legate de industrializarea tehnologica si atragerea investitorilor din Gyeongbuk; vizita la institutii legate de industrializarea plantelor medicinale Gyeongbuk Technopark; vizita la Gyeongbuk Farmers’ Academy si Institutul de cercetare al resurselor biologice; vizita la companii de procesare a cartofului dulce.

Comentarii Facebook