Producătorul de lactate Bonas a vândut 40,76% din acţiunile companiei


Producǎtorul de lactate BONAS IMPORT EXPORT S.A., a derulat un plasament privat privind vânzarea a 40,76% din acţiunile companiei, ca prim pas ȋn cadrul operaţiunilor ȋntreprinse pentru admiterea la tranzacționare a acțiunilor societății pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti S.A., piața AeRO. 

Emitentul a stabilit o perioadǎ de 10 zile lucrǎtoare, ȋncepând cu data de 02.04.2021, pentru vânzarea a 1.993.500 acţiuni, valoarea totală a ofertei de vânzare fiind de 9.967.500,00 lei. Oferta de vânzare a fost suprasubscrisǎ ȋn prima zi, emitentul solicitând ȋnchiderea anticipatǎ a acesteia. 

Urmare a ȋnchiderii cu succes a ofertei, compania BONAS IMPORT EXPORT S.A. va solicita admiterea la tranzacționare a acțiunilor în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare („SMT”) al Bursei de Valori Bucureşti S.A. („BVB”), piața AeRO. Intermediarul plasamentului privat este societatea Interdealer Capital Invest S.A., societate care va asigura şi efectuarea demersurilor necesare privind admiterea la tranzacționare a acțiunilor emitentului.

Ulterior admiterii la tranzacționare se va derula operațiunea de majorare a capitalului social cu suma de 9.780.000,00 lei, prin aport ȋn numerar, operațiune prin care toți acționarii vor putea să subscrie 2 acţiuni noi la valoarea nominală de 1 leu pentru fiecare acțiune deținută, ȋn perioada de exercitare a dreptului de preferinţă, proporţional cu cota de capital deţinută de acţionari la data de înregistrare. Majorarea de capital are ca destinaţie principalǎ investiţia ȋntr-o nouǎ unitate de producţie care va mǎri considerabil capacitatea de producţie şi extinderea operaţiunilor companiei.

Bonas este brandul 100% clujean care s-a impus pe piață prin seriozitate

Comentarii Facebook