De la Cluj s-a înființat Federația patronatelor din industria ospitalității: Bucureștiul ne-a lăsat deoparte. Își reprezintă interesele lor


Călin Cozma, proprietarul unui restaurant din Cluj-Napoca, și vicepreședinte al Federației naționale a patronatelor din industria ospitalității, a spus că patronii din HoReCa din provincie s-au coalizat pentru că HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și. Restaurantelor din România) din Bucureștiul nu le reprezintă interesele.

Este în premieră anunțul. Noi am tot identificat probleme la nivel local, care diferă în funcție de fiecare localitate, de fiecare zonă în parte și care nu sunt susținute la nivel național. Deciziile se iau la nivel național, ne-a spus fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean. 

Am reușit să ne unim. Suntem 8 patronate acum: Constanța, Timișoara, Cluj, Brașov, Craiova, Argeș, Bacău. Ne-am înființat într-o federație pentru că Bucureștiul ne-a lăsat deoparte. Ei spun că reprezintă toată industria, dar își apără doar interesele lor, de la nivel de București. 

Noi ne dorim o colaborare cu ei, dar ne dorim să ajungă și problemele noastre acolo. Actele vor ieși săptămâna viitoare. Avem circa 1000 de membri, adică de cinci ori mai mult decât cei de la HORA, de la București. Reprezentativitatea noastră va fi importantă și vom ajunge la București.

Avem o listă de măsuri trimisă către ministere și vom ieși în presă după ce vom discuta cu ei”, a spus Călin Cozma, proprietarul unui restaurant din Cluj-Napoca, la TVR Cluj.

Acesta a precizat că într-un an, Federația ar putea ajunge la 20 de patronate, din tot atâtea județe. 

Despre proteste, Călin Cozma a spus că: ”Noi am vrut să participăm, dar ne-am oprit când s-au politizat protestele, pentru că nu vrem să avem de-a face cu niciun partid politic. Tot ce apare la televizor este foarte politizat”, al .

Comentarii Facebook