Primăria Cluj investește peste 110 mil de lei în educație. Vezi unde merg banii și cum au crescut bursele elevilor din județ în ultimii 10 ani


Primarul Clujului a anunțat că în anul 2022, peste 110 milioane de lei din bugetul local vor fi investiți doar pentru educație. Banii sunt prevăzuți pentru pentru investiții în infrastructură, reparații curente, burse școlare, vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni și alte politici publice inițiate de primărie.

2.000.000 lei sunt prevăzuți pentru vouchere de pregătire digitală pentru profesorii clujeni. Fără a diminua importanța educației digitale, considerăm că viitorul educației trebuie să aparțină prezenței la școală a elevilor. Așadar, sprijinul pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni reprezintă o modalitate prin care îmbunătățim calitatea procesului educațional, nicidecum un motiv pentru a înlocui prezența elevilor la școală”, a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Primăria urmează să deconteze vouchere pentru ca profesorii din Cluj-Napoca să urmeze cursuri de pregătire digitală, după ce USR Cluj-Napoca a propus primarului Emil Boc o astfel de măsură. Edilul clujean a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că fiecare din cei 4251 de profesori din municipiu vor primi un un voucher în cuantum de maxim 500 de lei de pentru a urma cursuri standard de pregătire digitală începând din luna aprilie.

42.182.000 lei reprezintă investiții (care se finalizează în 2022):

- Grădinița Floare de Iris

- Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu”

- Școala gimnazială „Nicolae Iorga”

- Seminarul Teologic Ortodox clasele V-VIII

22.000.000 lei sunt prevăzuți pentru reparații curente la cele 78 de unități școlare (grădinițe și școli) din municipiu. 

Bursele elevilor din municipiu au fost majorate în ședința de Consiliu local din 8 februarie. Cuantumul total alocat burselor este de 33.544.000 lei. Alte 14.000.000 lei sunt prevăzuți pentru diverse studii și concursuri internaționale de soluții, în vederea realizării unor proiecte viitoare de infrastructură educațională”, a mai adăugat Emil Boc.

Bugetul alocat burselor elevilor din județul Cluj a crescut considerabil în ultimii 10 ani. În anul 2022, alocația a crescut cu peste 10 milioane de lei, în comparație cu cifrele pentru anul 2021. 

burse.jpeg

Comentarii Facebook