Banii nu par o problema pentru Primaria Cluj-Napoca! Acum cheltuie 66 mii de lei pe tehnica perfomanta ca sa dea amenzi in centrul Clujului - FOTO

 

Bugetul Primariei Cluj-Napoca nu pare afectat de criza economica. Asta in conditiile in care primaria achizitioneaza noua PDA (Personal Digital Assitent- nr. telefoane mobile foarte performante) si noua imprimante cu softuri sofisticate in valoare totala de 66.000 lei (660.000.000 lei vechi).

 

Cele 9 telefoane si 9 imprimantele vor fi folosite de agentii de pe teren in centrul municipiul Cluj-napoca pentru a da amenzi celor care parcheaza neregulamentar.

 

Practic PDA-urile se conecteaza la baza de date a primariei Cluj-Napoca prin internet, iar pe baza fotografiei facute de imprimanta se identifica situatia masinii cu numarul de inmatriculare respectiv care este parcata neregulamentar. Daca mai exista inca doua amenzi neplatite, masina va fi ridicata. Daca nu, atunci amenda este lasata pe parbrizul masinii.

 

Pana in 15 octombrie, se va actiona preventiv, adica chiar si in cazul celei de-a treia amenzi, masina nu va fi ridicata. Abia dupa acesta data daca parcati neregulamentar in centru orasului, nu va veti mai gasi masina.

 

In prezent , in zona centrala exista 3183 de locuri de parcare, si se dau 350 de amenzi, din care 150 nu sunt platite.

 

Primarul Sorin Apostu sustine ca achizionarea imprimantelor si a PDA -urilor era necesara intrucat exista multe reclamatii din partea locuitorilor din zona centrala, care se plang ca au abonamente, dar parcarile le sunt ocupate de alti soferi.

 

Astfel, PDA-urile vor costa 14 .000 lei, imprimantele 25.000 lei, iar softurile 27.000ei.

 

O investitie enorma avand in vedere situatia economica actuala si faptul ca amenzile puteau fi date ca si pana acum de catre agenti, iar numarul amenzilor anterioare, putea fi verificat printr-un telefon dat de agent la unul dintre angajatii din primarie care are acces la baza de date.

 

Comentarii Facebook