Prețul petrolului continuă să scadă, după ce a oscilat din cauza temerilor că mai multe țări vor interzice importurile din Rusia


Prețul petrolului a scăzut din nou vineri și este pe cale să înregistreze cea mai mare scădere săptămânală din noiembrie încoace, după ce a oscilat din cauza temerilor că mai multe țări vor interzice importurile din Rusia, în timp ce alți mari producători semnalează însă că pot majora oferta, notează Guardian.

Prețul țițeiului Brent, referința internațională, era în scădere cu 1,42%, la 107,78 dolari la ora 04:25 (ora României) după ce în ședința precedentă se corectase deja cu 1,6%. Țițeiul american West Texas intermediate s-a ieftinit cu 0,13%, la 105,88 dolari pe baril, după un declin de 2,5% joi.

După ce luni a atins maximul ultimilor 14 ani, de 139,13 dolari pe baril, Brent este pe cale să consemneze o scădere de 7% în această săptămână.

Cotația s-a mișcat joi într-un interval de 25 de dolari, după ce Emiratele Arabe Unite au părut să indice că vor pompa mai mult petrol pentru a atenua interdicția privind livrările rusești către Marea Britanie și SUA.

Dar situația rămâne volatilă și nu pare să se întrevadă prea multe vești bune pentru șoferii care sunt loviți de costurile ridicate ale carburanților în multe țări occidentale.

„Deocamdată, piețele tranzacționează cu ochii pe titlurile din ziare, iar țițeiul rămâne super-volatil... iar situația din piețe primejdioasă”, a declarat Neil Wilson, analist la Markets.com din Londra, pentru Guardian, citat de hotnews.ro.

Comentarii Facebook