Prețul gazelor s-ar putea dubla în această iarnă. Ministrul Energiei spune că nu e de vină: ”ANRE să se ocupe. N-au făcut nimic până acum”


Românii ar urma să achite un preț dublu la gaze în această iarnă, iar ministrul Energiei din Guvernul Cîțu pasează vina.

Închid centrala și mă îmbrac cu o haină în plus”, spune o femeie.

Furnizorii de gaze refuză să spună care care este motivul acestor scumpiri. Cel mai des invocat motiv pentru creșterea prețurilor este scumpirea materiei prime pe piețele en-gros la nivel internațional, însă această componentă reprezintă sub 50% din prețul final, scrie antena3.ro.

Una dintre cauzele scumpirii gazului natural vine exact din zona Federației Ruse care a micșorat livrările către Europa. I-aș sfătui pe cei de la ANRE să se ocupe, fiindcă este treaba lor, au mult de lucru, n-au făcut nimic până acum”, explică Virgil Popescu.

Aceste instituții, ANRE, dar și Consiliului Concurenței, sau chiar ANPC, nu fac niciun demers. ne găsim în plin scandal al pieței de energie de opt luni de zile și în această perioadă Parlamentul nici măcar nu a inițiat o audiere a acestor instituții”, a mai spus ministrul.

Patron de fabrică din Cluj: Prețul la gaz s-a dublat de două ori în acest an. Unde e creșterea economică

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România a avut în trimestrul al doilea o creștere economică de 13,6%.

V-am promis veşti extraordinare din economie: 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că am trecut împreună prin contextul nefericit de anul trecut, când economia globală a suferit cea mai mare lovitură din ultima sută de ani. Economia României a fost închisă. În acel moment, nu aveam soluția pe care o avem astăzi, nu aveam vaccinul”, a spus Cîțu. Citește AICI mai departe


Comentarii Facebook