Duminica 28 Aprilie

Prețul carburanților este în creștere! Ciolacu: ,,Nu e o scumpire atât de mare”


Prețul carburanților este în creștere. 

Azi, 12 septembrie, la Cluj prețurile carburanților sunt următoarele:

  •  Benzina standard: între 7,20 lei și 7,30 lei
  • Benzina premium: între 7,68 lei și 7,96 lei
  • Motorina standard: între 7,51 lei și 7,63 lei
  •  Motorina premium: între 7,86 lei și 8,13 lei
  • GPL: între 3,24 lei și 3,29 lei

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 2.0%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7.0 lei mai mult decat în urma cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 3.0%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 11.0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, potrivit datelor pecoonline.ro

Ciolacu susține că creșterile sunt normale și că nu e nevoie de plafonare dar că va ,,analiza situația”.

"O să am o discuţie să vedem de ce a crescut preţul. Am înţeles că s-a mărit iarăşi barilul. Este foarte uşor de influenţat în urma războiului, dar vreau să vă spun un lucru – ştiţi că avem al doilea preţ din Europa ca şi cel mai mic. Mi se pare că Bulgaria mai are cu 0,1 mai puţin de cât România. Deci este o scumpire care s-a văzut în toată lumea şi în toată Europa. O să încercăm să o menţinem într-un grafic. De asemenea, ştim că preţul la carburant pe tot lanţul aduce până la urmă scumpiri. Nu e o scumpire atât de mare. Noi avem acciza blocată raportată la 2018. Deci statul român în acest moment ia cea mai mică acciză din Europa ca să menţinem inflaţia cu o singură cifră, cum am reuşit", a declarat Marcel Ciolacu luni.

Comentarii Facebook