Miercuri 24 Aprilie

Președinta Comisiei Europene, interviu: Trebuie să economisimla iarnă. Să folosim mai puțină apă caldă, să coborâm termostatul cu 1 sau 2 grade


​Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a arătat , într-un interviu acordat în exclusivitate HotNews.ro, că la iarnă va fi nevoie să facem economie, deoarece rușii ar putea tăia gazul. 

Planul nostru de pregătire își propune în premieră să organizeze reducerea cererii de gaze și economisirea de energie, la nivelul UE și la o scară fără precedent. Iar aici fiecare are rolul său. Gospodăriile și consumatorii care folosesc gaze știu foarte bine ce să facă pentru a economisi. Pot contribui mult economisirea apei calde sau coborârea termostatului cu 1 sau 2 grade.

Dar, desigur, industria este un mare consumator de energie. Deci măsurile de economisire trebuie să înceapă de acolo. Le-am făcut statelor membre câteva recomandări pentru atingerea țintei de reducere cu 15% în sectorul industrial, asigurând în același timp buna funcționare a societății și a lanțurilor valorice. De exemplu, statele membre ar putea institui licitații sau sisteme de licitații pentru a încuraja industria să își reducă consumul de energie. (n.r. - pentru achiziția de energie de la producători).

În același pachet de măsuri, am relaxat regulile privind ajutorul de stat pentru a sprijini implementarea proiectelor de energie regenerabilă și de decarbonizare a industriei. Toate acestea au fost, desigur, pregătite în strânsă cooperare și consultare cu părțile interesate din industrie”, a declarat aceasta.

Ursula von der Leyen a spus că acasă folosește ”o pompă de căldură geotermală, instalată de părinții mei în urmă cu aproximativ 30 de ani. Este eficientă din punct de vedere energetic și de lungă durată și oferă temperaturi constante”.

Comentarii Facebook