Premierul Emil Boc discuta luni cu premierul chinez despre hidrocentrala Tarnita-Lapustesti

Premierul Emil Boc va avea luni o intalnire cu primul-ministru al Chinei, in care va discuta despre proiectele in care oamenii de afaceri chinezi ar putea investi in Romania.

 

Emil Boc s-a intalnit vineri cu presedintele Republicii Populare Chineze, Hu Jintao. La finalul intrevederii, seful Guvernul a spus ca a vrut sa dea un semnal foarte clar, atat din punct de vedere economic, cat si politic, in ceea ce priveste sustinerea dezvoltarii unor proiecte majore de investitii chineze in Romania.

 

"Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, realizarea autostrazii Bucurestiului, sau canalele Dunare - Bucureşti, Siret - Baragan si constructia centralei de la Lapustesti sunt proiecte concrete pe care le voi discuta si cu premierul luni, urmand ca specialistii nostri sa lucreze la detaliile de implementare a acestor proiecte", a afirmat premierul Emil Boc.

 

Presedintele Republicii Populare Chineze, Hu Jintao, i-a transmis premierului roman ca Guvernul Chinei incurajeaza intreprinderile performante sa investeasca in piata romaneasca.

 

Foto: guv.ro

Comentarii Facebook