Premierul Ciucă despre inaugurarea autostrăzii Sebeș-Turda: „Nu putem să spunem că suntem mulțumiți


Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu au participat, marți, la deschiderea ultimului tronson al autostrăzii Sebeș-Turda, proiect de infrastructură finalizat cu o întârziere de cinci ani.

Cei doi au fost la inaugurarea drumului de 5 kilometri care va face legătura între DN5 şi Podul Giurgiu-Ruse, dar de acolo au vorbit despre Autostrada Sebeș - Turda, inaugurată marți.

Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a declarat nemulțumit de viteza în care se lucrează la proiectele mari de infrastructură din România.

Proiectele de infrastructură din România au trecut prin multe situaţii complicate în ultimele decenii. Guvernul României va susţine şi va urmări îndeaproape implementarea fiecărui proiect de infrastructură la nivel naţional”, a declarat Ciucă.

Autostrada 10 Sebeş – Turda face legătura între autostrăzile A1 (Bucureşti-Nădlac, parte a Coridorului IV paneuropean) şi A3 (numită şi Autostrada Transilvania pe porţiunea Braşov-Borş), iar contractul pentru Lotul 2 a fost semnat în toamna anului 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL, având ca termen iniţial de finalizare a proiectului cea de-a doua jumătate a anului 2016.

Lotul 2, între Alba Iulia Nord şi Aiud, va fi deschis circulaţiei marţi, cu anumite restricţii de viteză. Pe tot lotul, viteza va fi limitată la 100 de km/h, iar în zona Dealului Oiejdea, unde se va circula pe o singură cale, pe câte o bandă de sens, viteza va fi limitată la 60 de km/h, până în aprilie 2022 – termen asumat de constructor pentru încheierea tuturor lucrărilor, conform unui comunicat transmis, luni, de Guvern.

Comentarii Facebook