Premieră pe un aeroport din Ardeal! 3500 de israelieni au vizitat Transilvania aduși de o companie din Cluj

 

Un tour operator din Cluj-Napoca a adus in aceasta vara in Transilvania aproximativ 3500 de turisti israelieni, in parteneriat cu o agentie israeliana. Alis Holidays a realizat impreuna cu Ophir Tours, din Israel, o cursă charter pe aeroportul din Târgu Mureș pentru facilitarea transportului turiștilor israelieni în România. Stațiunea Sovata a fost vedeta sezonului, turistii fiind cazati la hotelul Danubius-Sovata. 

 

Timp de 10 săptămâni, 8 autocare cu aprox. 350 (saptamânal) de turisti israelieni au cutreierat prin Transilvania, vizitând obiectivele turistice ale zonei. Aceștia s-au bucurat de ospitalitatea ardelenească, gustând din bunătățile gastronomice locale. Pentru siguranta turistilor, autocarele au fost monitorizate constant de către autorități.

 

România are multe de oferit turiștilor străini, trebuie doar să găsim acele soluții de a transmite informația într-un format care să provoace interesul potentialului turist. Din acest considerent, am inițiat o serie de pachete turistice pline de activități cu specific local pentru grupuri organizate din Europa și Orientul Apropiat” a declarat Directorul General al companiei Alis Holidays,  Florin Crișan.

 

Potrivit datelor anunțate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în 2014 au fost 1,91 milioane de turişti străini care au vizitat România și au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 mld. euro), cea mai mare pondere fiind deţinută de sumele alocate pentru cazare. Numărul turiştilor şi cheltuielile lor au fost mai mari decât în 2013 - 1,71 milioane, respectiv 4,79 miliarde lei. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,2% din totalul turiştilor străini), iar din aceştia 85,5% au fost din ţările Uniunii Europene. Totalul turiştilor străini a fost de 1,91 milioane, cei mai mulţi provenind din Germania (234.451), Italia (184.514) şi Israel (139.425).

 

”Astfel, Israelul este pe locul doi după Germania în topul țărilor cu cel mai mare rulaj de turiști care vizitează România. Până anul acesta turiștii israelieni utilizau doar aeroportul Otopeni cu o arie de vizitare restrânsă: București - Valea Prahovei. Împreună cu partenerul nostru am ajuns la o acțiune reușită de promovare a turismului intern - zona Transilvaniei, pe care dorim să o extindem an de an. Am obținut un feedback pozitiv din partea turiștilor care deja au participat în cadrul acestei sesiuni de curse charter, ceea ce ne bucură”, adaugă Crișan.

 



Turism-ul de incoming reprezintă modalitatea optima de a investi în economia autohtonă. Ca și formă de export, serviciile turistice ale agenților care promovează România în exterior aduc beneficii financiare considerabile. 

 




Alis Holidays reprezintă una din cele mai active agenții de turism din Transilvania, facând parte din grupul Alis care deține o experiență de peste 10 ani în transportul de persoane. În completarea diviziei de incoming, agenția se axează, de asemenea, pe turism extern, charter autocar, sejururi și circuite, tabere si excursii, pelerinaje, croaziere etc. În plus, Alis Holidays a devenit tour-operator pentru Litoralul românesc, Bulgaria, Grecia, Turcia – Kusadasi. Pentru mai multe detalii: www.alisholidays.ro 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Comentarii Facebook