Miercuri 24 Aprilie

Pregătește-ți casa de iarnă cu ajutorul spumei poliuretanice


Fie că stăm într-o casă deja construită sau suntem în procesul de construcție, cu toții ne lovim de o întrebare: Cum pot plăti mai puțin iarna pe întreținere? 

Desigur, primul gând este să dăm temperatura din casă mai jos și să ne îmbrăcăm mai gros. Deși economisim,  totuși ne vom simți inconfortabil și nu ne vom bucura la fel de mult de căminul nostru. Trebuie să eliminăm  problema de la sursă, și anume pierderile de energie care ne fac să aruncăm banii nu doar pe geam ci și prin  acoperiș, mansardă, tavan și pereți. 

Vestea bună este că totuși sunt soluții care ne ajută să reducem pierderile de energie dar și să ne bucurăm de un  cămin confortabil. Una din soluții este o izolație eficientă care îți poate reduce consumul de energie chiar și cu 40%  în fiecare lună. 

p2_p1.jpg

Pentru a putea înțelege ce înseamnă o izolație eficientă trebuie să știm doi termeni: 

Conductivitatea termică 

Conductivitatea termică măsoară capacitatea unui material de a transmite energie termică. Cu cât acest  coeficient este mai mic, cu atât vom avea o conductivitate mai mică. Unitatea de măsură a conductivităţii este:  W/mK (λ – lambda) 
S-a stabilit că materialele au proprietăți izolante dacă conductivitatea lor este mai mica de 0.065 W/mK. Fiecare material are un anumit coeficient de conductivitate termică, fie că vorbim de cărămidă, tencuială,  lemn sau izolație. Acest coeficient poate să fie găsit pe ambalajul produsului sau în specificațiile tehnice.

Rezistența termică 

Această valoare reprezintă capacitatea unui material de a izola termic. Valoarea rezistenţei termice este în  funcţie de grosimea şi conductivitatea materialului, fiind raportul acestor mărimi. Cu cât R este mai mare, cu  atât materialul este mai bun din punct de vedere al izolării termice. 
Formula de mai jos arată cum se calculează rezistența termică (notată cu R), unde d este grosimea izolației în  cm iar λ este coeficientul de conductivitate termică. 

R=d/ λ 


Logica este simplă. Cu cât ai o rezistență termică mai mare cu atât vei pierde mai puțină energie. Bun, știi ce înseamnă o izolație eficientă și importanța ei, dar acum ai alte întrebări: Ce produs să aleg? Cum se  aplică? Cât mă costă materialul? Dar manopera? Oare este ceva calitativ?
Aici intervenim noi, echipa IsoRihner. Cu o experiență de peste 10 ani și mai mult de 1 milion de metrii pătrați  izolați, ne-am specializat în reducerea pierderilor de energie cu ajutorul spumei poliuretanice și suntem pregătiți să  răspundem nevoilor tale. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, mai jos ai câteva informații despre izolația  cu spumă poliuretanică.

p8_p1_p1.jpg

Izolația cu spumă poliuretanică 

Izolația cu spumă poliuretanică este un material termoizolant care oferă confortul termic dorit într-o casă. Spuma poliuretanică este un material bicomponent aplicat direct pe suprafața dorită și în combinație cu aerul  expandează umplând toate golurile, fără să existe îmbinări sau locuri prin care să se piardă energie. Izolația cu spumă poliuretanică poate fi de două tipuri, în funcție de scopul acesteia. 

1. Spuma poliuretanică cu celulă închisă 
● Conductivitatea termică este de 0,023 W/mK 
● Are o densitate de 30-35 kg/m3 
● Datorită structurii moleculare expandează umplând toate golurile și formând un strat continuu ● Este foarte dură, după expandare se poate călca sau depozita pe ea 
● Nu permite vaporilor de apă să treacă prin ea având un coeficient de rezistență împotriva transferului  de vapori de 35 
● Are clasă de ignifugare E, nu întreține flacăra și nu lasă picuri 
● Este tratată împotriva rozătoarelor și a insectelor. 
● Timp de execuție este de 5-6 ore / 100 m2 
● Suprafețe de izolare: pardoseli, planșee, pereți exteriori, acolo unde se dorește eficiență termică la  grosime mica 

2. Spuma poliuretanică cu celulă deschisă 
● Conductivitatea termică este de 0,036 W/mK. 
● Are o densitate de 10-13 kg/m3. 
● Datorită structurii moleculare expandează umplând toate golurile și formând un strat continuu 
● Permite vaporilor de apă să treacă prin ea având un coeficient de rezistență împotriva transferului de  vapori de 3 
● Are clasă de ignifugare E, nu întreține flacăra și nu lasă picuri 
● Este tratată împotriva rozătoarelor și a insectelor. 
● Timp de execuție este de 3-4 ore / 100 m2 
● Suprafețe de izolare: acoperiș, pod, mansardă, tavan, pereți interiori 

p9_p1_p1.jpg

Modul de aplicare 

Poliuretanul se aplică cu ajutorul unei instalaţii de presiune, dozificare şi temperatură controlată. Spuma se  prepară „in situ”, prin proiectare sau injectare. 
Echipamentul necesar este montat într-o furgonetă şi este complet mobil. Furtunul încălzit, rezistent la presiunile  înalte exercitate de utilajul de dozificare are o lungime maximă de 60 de metri, aceasta face ca cele mai  îndepărtate colţuri ale şantierului să fie accesibile. 
Poliuretanul rigid este format când cele două substanţe chimice (isocianat + poliol) sunt amestecate în prezenţa  unor catalizatori şi activanţi potriviţi. 
În momentul proiectării se produce amestecul celor două substanţe într-o cameră mică a pistolului. Reacţia degajă  căldură, care este folosită la vaporizarea unui agent de spumare eliberând un gaz ce va fi reţinut în celulele închise.
Datorită conductibilităţii termice scăzute a gazului conţinut în celulele de spumă, se obţin valori excelente ale  izolaţiei termice. Fiind un material fabricat „in situ”, poate lua forma construcției, indiferent de complexitatea  acesteia. 

Avantajele izolației cu spumă poliuretanică 

- Peliculă continuă - Nu prezintă rosturi și îmbinări. Elimină posibilitatea fisurării finisajului care poate  surveni în urma procesului de dilatare – contracţie. Elimină punţile termice (pierderile în stratul de  rezistenţă termică). 
- Structură ușoară - Nu îngreunează construcţia ci dimpotriva, o consolidează 
- Aplicare rapidă - Între 500-1000 mp/zi . Următoare fază se poate efectua la doar câteva ore după  aplicarea spumei. 
- Aderență pe orice suprafață - Nu necesită adeziv. Adeziune fermă pe orice material folosit în construcţii.
- Durabilitate - Nu prezintă sensibilitate la problemele apărute în timp la celelalte materiale de izolat. Are  garanţie de 20 de ani de la producător. 

Ce trebuie să faci tu? 

Dacă ți s-a părut interesant ceea ce ai citit și ești interesat, îți facem cunostinta cu George, el este managerul  nostru de proiect pentru zona de Cluj, și îl poți contacta la numărul de telefon 0799 881 179. Dacă îl contactezi el îți  va răspunde la toate întrebările și ar putea să-ți facă o vizită pentru o ofertă personalizată. 
Dacă ai nevoie de alte informații, ne poți contacta și la birou în următoarele moduri: 
- Telefonic: 0786 262 177 
- Sau ne poți scrie pe Facebook pe pagina https://www.facebook.com/isorihner

Comentarii Facebook