Poșta Română, avertisment pentru români: ,, Cetățenii primesc SMS-uri sau mesaje false/Nu le accesați, ca să nu rămâneți fără bani pe card”


Poșta Română avertizează românii cu privire la o nouă tentativă de fraudă prin SMS. Cetățenii pot primi mesaje false, care conțin link-uri pe care infractorii cibernetici speră că le veți accesa, ca să vă poată solicita date personale sau sume de bani. 

,,Ne confruntăm cu un nou val de acțiuni de phishing, în care este folosit numele Poștei Române. Totul se întâmplă prin intermediul unor SMS-uri, ce sunt transmise, în mod fals, ca și cum ar veni din partea Poștei Române.

 Astfel, cetățenii primesc SMS-uri sau mesaje care conțin un link, iar numele posta-romana este scris greșit – fie cu litere dublate, fie cu alta terminație în loc de .ro.  Toate aceste mesaje, primite pe telefon sau prin e-mail sunt false, sunt phishing-uri, aveți grijă și nu le accesați, ca să nu rămâneți fără bani pe card.

IMPORTANT. Noi nu solicităm clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici realizarea de plăţi online ale unor taxe vamale.

SMS-urile reale trimise de Poșta Română sunt strict informative (de pildă: “coletul intern (…) este livrat astăzi, in intervalul orar 09:00 – 15.00. Telefon curier: (…) și este semnat CNPR)", informează Poșta Română. 

 Ce trebuie făcut dacă primiți un mesaj suspect: 

  •  În primul rând, nu acționați impulsiv. Citiți de mai multe ori orice mesaj care vă ridică suspiciuni,
  •  Nu deschideți acel mesaj și îl marcați ca spam,
  •  Nu accesați link-ul,
  •  Faceți sesizare la Directoratul Națiuonal de Securitate Cibernetică, https://dnsc.ro/contact .
  •  Verificați corectitudinea denumirii Companiei; o singură literă sau semn greșit este dovada că respectivul mesaj reprezintă o tentativă de fraudă cibernetică.

Rămâneți vigilenți! 

Comentarii Facebook