Plănuiți o vacanță! Aflați de ce se vor scumpi biletele de avion


Biletele de avion vor fi tot mai scumpe, pe fondul creșterii prețurilor la carburanți.

Au cam explodat preţurile la combustibil. Gândiţi-vă că în anul trecut ajunseseră la 30 de dolari barilul. Acum a sărit de 100. La 100 de dolari barilul, tona de petrol de aviaţie ajunge la 1.200 de dolari", a declarat Dan Andrei, director operaţiuni zbor, pentru Observator.

Calculele sunt simple. Un avion consumă, în medie, 2,5 tone de combustibil pe oră. Pentru o cursă până Hurghada, spre exemplu, care durează peste 3 ore, compania de aviaţie plăteşte peste 10.000 de euro. Cu 60% în plus faţă de anul trecut. Asta se va traduce prin bilete mai scumpe. ”Ne aşteptăm la scumpiri între 5 şi 25%, pe anumite companii şi pe anumite destinaţii. Fireşti, oarecum. Aceste scumpiri vin ca urmare a creşterilor anterioare a kerosenului. Şi vacanţele sunt în creştere. 20-25% este tendinţa pentru anul acesta”, a declarat Roxana Ilinca, manager agenţie turism.

Vor fi mai scumpe și zborurile low-cost spre Europa. Acum. un bilet spre Barcelona costă 40 de euro, iar în august va costa 120 de euro

Agențiile de turism spun că achiziția biletului de avion trebuie să fie prioritară. ”Acum ar trebui să ne emitem biletele pentru vacanţa de primăvară şi pentru lunile de vară. Chiar trebuie să ne grăbim, dacă vrem să găsim disponibilitate atât pe cursele aeriene, la un preţ bun, dar şi pentru hoteluri, care încep să fie solicitată", a declarat Roxana Ilinca, manager agenţie turism. 2022.

Sectorul turistic a pierdut, în 2021, 2.000 de miliarde de dolari.

Comentarii Facebook