Piața imobiliarelor: Cât s-au devalorizat apartamentele la Cluj



Prețul apartamentelor din România a crescut în ultimele 12 luni cu aproximativ 2,3% față de anul trecut, însă în orașele Bucureşti, Constanţa, Braşov sau Cluj-Napoca acestea sunt încă în declin.

Astfel, în ultimii şase ani preţurile apartamentelor din Timişoara au scăzut cu 39,4%, de la un prag maxim de 1.329 de euro pe metru pătrat (atins în iunie 2008), până la un nivel de 805 euro pe metru pătrat, consemnat la finele lui februarie 2014, potrivit portalului imobiliare.ro.

Cel mai mare declin, de aproximativ 53%, a avut loc în Capitală, de la 2.264 de euro pe metru pătrat în martie 2008, până la 1.058 de euro pe metru pătrat.

"De fapt, cea mai mare «victimă» a ieftinirilor din ultimii ani a fost exact piaţa care a atins culmile «popularităţii» pe timp de boom, Capitala. Pentru cei care se gândesc să cumpere o locuinţă în scop investiţional, luând în calcul o revânzare ulterioară, experienţa perioadei de recesiune poate oferi o perspectivă interesantă", se arată într-un comunicat al portalului imobiliar.

La Cluj-Napoca, locuinţele s-au devalorizat cu 42,6% în perioada menţionată, până la un nivel de 862 de euro pe metru pătrat (faţă de 1.503 de euro pe metru pătrat în mai 2008).

Prețurile apartamentelor vechi din Cluj au rămas constante în ultimele 12 luni, însă prețul locuințelor noi a scăzut cu 10%.

La momentul actual, cele mai mici scăderi de preț la locuințe, din ultimul an, au fost consemnate la Timișoara, în special la apartamentele cu peste două camere.

Comentarii Facebook