Pfizer preia fabrica Ferrosan din Cluj-Napoca


Gigantul Pfizer a preluat fabrica Ferrosan din Cluj-Napoca, situata pe Calea Turzii. Aceasta va fi prima unitate pe care gigantul american o va detine in Romania.

"Pfizer va veni la Cluj-Napoca in data de 2 decembrie pentru a sarbatori preluarea firmei daneze Ferrosan care are un site de productie in Cluj. Asa ca, in Cluj-Napoca a aparut un nou mare investitor", a declarat o sursa din cadrul fabricii de pe Calea Turzii.

Oficialii institutiilor clujene sunt la curent cu aceasta preluare si au precizat ca productia va fi continuata, dar personalul sa fie suplimentat din martie 2012. "Societatea Ferossan si-a concediat acum ceva vreme angajatii pe perioada determinata din cauza acestei achizitii, dar acestia vor fi reangajati din luna martie 2012, ca urmare a acestei preluari", a precizat oficialul clujean citat.

 

Fabrica Ferrosan produce brandurile Multi Tabs (vitamine), Bifiform (probiotice), Zinaxin (produse pentru ingrijirea articulatiilor bolnave) si a fost cumparata inca din vara de gigantul Pfizer, odata cu achizitia companiei daneze Ferrosan Consumer Healthcare, de care tine unitatea din Cluj.

Ferossan a intrat pe piata din Romania in 2007, cand a cumparat firma Alsifcom Intermed, in cadrul unei tranzactii de 3,5 milioane de euro. Banii au fost incasati atunci de unicul actionar Viorica Ilies, fiind singura investitie din afara Danemarcei pe care a facut-o compania.

 

Firma Alsifcom Intermed a fost infiintata in 1993 si se ocupa de importul si distributia de medicamente, aparatura si consumabile pentru hemodializa. Din 2003 a devenit si producator de medicamente.

SC Ferrosan a avut in 2009 o cifra de afaceri de 21 de milioane de lei si a ajuns la 76 de angajati.

 

Achizitia grupului danez de catre Pfizer a fost anuntata inca de la inceputul anului 2011, dar tranzactia a trebuit sa primeasca si acceptul Uniunii Europene pentru a nu se crea un monopol pe piata europeana. UE a decis in luna iunie ca achizitia poate fi facuta si, cel mai probabil, intelegerea intre cele doua parti a fost incheiata in acelasi interval, anunta Reuters.

Comentarii Facebook